37,5 minutes of fame

Byen er vågnet. En helt anden puls, end da jeg parkerede bilen foran Tivoli i morges. Men i GO’ Morgen-studiet stod tiden stille. Selv om det var femte gang, jeg aflagde programmet visit – og efterhånden kender rutinen helt godt – er det alligevel altid en ny oplevelse. Idag en meget intens en af slagsen.

Min rum-fornemmelse var væk, og jeg følte interviewet som om dyb og alvorlig samtale mellem to nære veninder. Tænkte ikke på de mange seere før kort efter, da en kameramand pludselig bad min smukke værtinde om at følge med over til næste præsentation; en meget stærk og fin reminder fra Shaka Loveless om ikke at give op. Om at komme videre i livet trods modgang.

Rytmerne summede i mig, da jeg returnerede til te-køkkenet for at hente min jakke. Her blev jeg mødt af et væld af kram, respekt og kærlighed fra teknikkere og gæster. Der var blevet helt stille i rummet under indslaget, fortalte de, og jeg kunne se tårer i deres øjne.

Det er bankehårdt at stå op kl. 05, megastressende at være på live-tv, totalt grænseoverskridende at fortælle om sine inderste følelser til hele landet.

Men sådan en respons giver uendelig styrke til at fortsætte den ensomme rejse. Med sådan en respons, er det det HELE værd!

Tag det ind Lad det bare
tage dig med langt væk herfra
pust det ud lad det klare
dine ar fra dengang du græd

Himlen er åben åbenbar
du er bedre i dag
end den du var
tag det ind Lad det bare
tage dig med langt væk herfra

 

 

15 kommentarer
 1. Dorte says: 3. november 201312:54

  Louise: Halløjsa – et gavekort til massage!!! Hvor fantastisk :-) Får først tygget mig igennem kommentarene nu, og her ligger det mest skønne og kærlige tilbud. Snailmail er meget velkommen via mit forlag forlaget INDBLIK – Nannasgade 28 – 2200 Kbh. N. Så sørger de for, at det kommer hjem til os.

 2. Ole says: 23. oktober 201319:36

  Jeg har arbejdet sammen med Anders for en del år siden, og følger med her. Alt det bedste til jer.

  Indslaget kan ses på GO’Morgen Danmarks hjemmeside her: http://go.tv2.dk/2013-10-22-kn%C3%A6k-cancer-s%C3%A5dan-har-lille-ella-det-i-dag

 3. Dorthe Hansen says: 23. oktober 201309:26

  Du er en sej kvinde Dorte, så flot at , du kan sidde og fortælle uden at bryde ud i tårer. Har fulgt dig fra første gang du var i tv, og nu håber jeg i snart må få lidt lykke og held. Pøj pøj fremover. Knus og varme tanker fra Dorthe

 4. Torben says: 23. oktober 201300:07

  Hej Dorte.

  Du skriver at der var 700 på tv 2, som vil skrive til dig.
  Du må ha et stort <3 når du kan Overskue alt det du skal nå :)

  Jeg ville høre, om der er nogen som ved, hvornår Ella kan kom ud og lege igen, syns ikke jeg ku se det på tv 2 siden,

  Tror der er rigtig mange i dk, der kan lærer af jer.
  Jeg forstår stadig ikke, hvordan i kommer igennem så meget,
  Jeg har selv to børn, en på 8 og så en basse på et år,
  Da nora gik over til sengen, for at gi Ella et knus/kys var det som at se min datters kærlighed til basse. Tror også det var det jeg bliv så ramt af, Ella ligger bare i sengen og har det dårligt, og det gør ondt og se meget ondt syns jeg,

  Mvh Torben (fra nordersøen)

 5. Louise says: 22. oktober 201323:32

  Vil egentlig bare sige stort tak. Tak for din/jeres ærlighed, tak for dit mod, tak for at lade os kigge med i jeres familie, tak for at vise hvad livet (også)går ud på -uden “filter”.
  Jeg sad tilbage og havde/har sådan lyst til at gøre noget for alle pårørende…hvordan…hvor kan jeg stille mit sommerhus til rådighed hvis nogle trænger til et break, hvor sender jeg gavekortet til massage hen, ….og vil det overhovedet “hjælpe” ?
  Mange positive tanker og “god karma”;-)

 6. Pernille says: 22. oktober 201321:59

  Tak for en meget gribende og kærlig udsendelse om Ella og hendes familie. Håber der bliver samlet en masse penge ind til knæk canceren knus Pernille

 7. Trine says: 22. oktober 201321:56

  Har lige set programmet med jeres skønne fighter. Fantastisk rørende indblik i jeres verden! Jeg håber så inderligt at I alle med tiden får det I har brug for, for at kunne komme godt videre dom en familie på 4!

 8. Heidi Dyreby says: 22. oktober 201319:47

  Kære Dorthe. Nåede ik at se dig imorges men tog revanche da jeg kom fra job..gik ind på go morgen danmarkshjemmeside og fandt klippet. Så det sammen med My på 7 år der lige har afsluttet sin kemobehandling for leukæmi..det var meget stærkt at se og høre dig. Du er sku en fantastisk kvinde Dorthe..My valgte at se det tre gange selv bagefter..hun er meget betaget af lille seje Ella..kære kære Dorthe..jeg håber af hele mit hjerte at der ikke er flere sten og bump på jeres vej i livet fremover..

 9. Jette says: 22. oktober 201317:36

  Kære Dorte

 10. lisbeth jess says: 22. oktober 201317:26

  jeg så indslaget, og jeg blev meget berørt. Din styrke, ærlighed og sorgfuldhed er så åbenlys.Tak for det, knus fra mig

 11. Dorte says: 22. oktober 201312:36

  Kan måske se klippet på GO’ Morgen Danmarks hjemmeside under nyheder?

 12. Rikke says: 22. oktober 201312:10

  Ved du, hvor man evt kan se indslaget – eller er der ikke adgang til det nogen steder?

 13. Yvonne Thygesen says: 22. oktober 201311:45

  Tak for at du sagde det som forældre med alvorligt syge børn også har tænkt når smerter og lidelser og smerter var utallige for barn og forældre og søskende. De bedste hilsner.

 14. Line says: 22. oktober 201310:50

  Du gjorde det godt. Du siger modigt det, som vi andre har tænkt men ikke turdet sige højt. Du fik tiden til at stå stille – også i min stue. Tak for det. Håber det bedste for jer alle fire – ved alt for godt at det tager tid. Lang tid! Og fremskridtene mærkes ikke dag for dag – ikke engang uge for uge. Men pludselig en dag opdager du, at du trækker vejret en my lettere.

 15. Hanne says: 22. oktober 201310:49

  Tak forbi du deler jeres liv med Ella men ikke undlader at fortælle om Alt det der også sker hos jer og Nora. Er mor til et hjertebarn og kan følge mange af dine tanker og har også mange gange spurgt mig selv om det er det hele værd og hvilke konsekvenser det får for søskende og for os. Mange tanker fra Hanne

Kommenter indlægget