Autumn leaves & slow cooking

Frisk gåtur langs fjorden. Jeg kan næsten kigge hjem over vandet derude fra Kællingehaven. Smut forbi Skt. Hans Haves café (med bage- og yogakurser), kapel (med kunstudstillinger) og kirkegård (her gad jeg godt lægges i jorden … når den tid kommer). Fantastisk rekreativt område. Fremmer ganske rigtigt – som visionen lyder – den mentale sundhed.

Gyldent løv hvirvler ned fra trætoppene. Ikke en vind. Ikke et øje. Nå, må hellere hjem med indkøbene.

Det for alvor blevet tagine-tid. Slow cooking. Vores gode potte fra Emilie Henry, som vi købte for en tre års tid siden, bliver jævnligt afprøvet med nye saftige opskrifter – og lige om lidt fyrer jeg op under seneste hit: Simrekylling & -grønt.

I dag har begge tøzer legeaftale efter skole. Men når de er hjemme, giver det lige lidt ekstra energi til lektiehjælp og hygge, når aftensmaden sættes over allerede tidlig eftermiddag og herefter bare står og passer sig selv – indtil spisetid. En husmoders drøm …

Simrekylling & -grønt: Et bundt babygulerødder, halverede baby-kartofler, et par håndfulde grønne bønner og kyllingeoverlår lægges i taginen – overhældes med sauce af 1/2 dl soyasauce, 1/2 dl honning, 1/2 dl ketchup, to fed knust hvidløg, 1 tsk tørret basilikum, 1 tsk tørret oregano, et par kværn peber samt lidt chiliflager. I ovnen ved 150 grader i tre-fire timer. Yummi.

1 kommentar
  1. Jette Backmann Grubert says: 22. oktober 201511:38

    Lyder super lækkert, det vil jeg lave nu, når manden er hjemme.

Kommenter indlægget