En kemo-mors nytårs-suk

“Din datter har kræft”, skulle man måske tro, var en af de værste beskeder, en mor kan få. Men nej; den slåes af “Din datter har tilbagefald”. Ingen tvivl om det!

For denne gang ved jeg, hvad vi går i møde. Og jeg ved også, hvad jeg ikke ved. Både visheden om den hårde behandling og uvisheden om udfaldet gør mig til en grå, træt og trøstespisende zombie, der vandrer søvnløst rundt i huset i slåbrok ved nattetide på udkig en beskæftigelse, der kan overdøve mine dystre tanker. Desperat på udkig efter hvile.

Mon det er sidste gang, Ella går med omkring juletræet? Eller fryder sig over stjernekasterens magi?, tænker jeg igen og igen i takt til mine tunge skridt fra køkken til stue og tilbage igen. Lægger mig i sengen for gud ved hvilken gang. Dyb indånding. Tænder lyset og åbner min bog. Koncentrationsbesvær. Op igen – var der en sjat hvidvin tilbage i flasken? Tilbage under dynen. Uh, hvor jeg fryser. Pyh, hvor jeg sveder. Ryste, sitre, overfladisk vejrtrækning. Fat i romanen – hvor kom jeg fra?

Pynten er taget ned og pakket tilbage på loftet. Hjerter & engle. Har ihærdigt forsøgt at få familien i julestemning, og måske Nora og Ella har ladet sig omslutte af højtiden en time eller to fra tid til anden, frydet sig over adventsgaven eller chokoladekalenderen. Det er dejligt. Men Anders og jeg nåede bare aldrig med dem ind i glæden i år. Den blev aldrig gæst hos os.

Kan godt slå mig selv i hovedet over, at jeg ikke har været i stand til at nyde den hyggestund, julen kunne have været. Hospitals-fri helligdage – så hvorfor ikke gribe nuet? Men da får jeg øje på mine to elskede piger. Den ene skaldet og bleg – den anden mut og observerende. Den ene syg – den anden bange. Og så græder jeg. Om dagen højlydt med stress og skældud. Om natten stille med tårer.

“2013 er året, hvor Ella bliver rask”, sms’ede jeg frejdigt til familie & venner ved årsskiftet. Et lille halvberuset håb, som lige nu er svært at genfinde.

Men jeg prøver.

8 kommentarer
 1. Marie Louise says: 6. januar 201312:52

  Stort kram og tanker herfra.

 2. inge says: 3. januar 201315:34

  Keep in there. Kommer ned med lidt vitaminer i glas, mon du er hjemme, nå med ellers er Anders det sikkert. Kram Inge

 3. Heidi Dyreby says: 3. januar 201307:51

  Knus Og mange tanker fra en anden kemo mor

 4. Tante T says: 3. januar 201300:17

  Caro ti, mega kram- jeg forstaar fuldt ud din sindstilstand. Det er umenneskelige vilkaar lige nu. Mega kram herfra,
  Tine

 5. stella says: 2. januar 201323:05

  Sender masser af håb.

 6. Louise says: 2. januar 201322:55

  Åh-ha, Dorte. Hæng i, er det eneste jeg kan sige. Hæng i. Altså i de gode tanker. Om at hun bliver rask i 2013 – det er året i år. Jeg har fulgt dig gennem medierne og bloggen og jeg synes det er så flot at du magter at fortælle din historie. Og jeg forstår det godt, for jeg har ligesom dig en trang til at sige tingene og ikke tie. Men bare at få lov til at dele og sætte ord på det, der gør ondt, det er en enormt helende proces. Så bliv ved med at gøre det du har behov for at gøre og bliv ved med at elske dine piger og din familie betingelsesløst. Vi er mange der følger jer og sender jer en lille tanke hver dag. Klem og kram og et godt nytår, Louise xxx

 7. Katrine says: 2. januar 201322:48

  Kære Dorte, dejligt at se jer i SIV idag :-) kh Katrine

 8. Stine says: 2. januar 201322:42

  Åh sidder her med en klump i halsen – jeg krydser fingre for at 2013 bliver et godt år for jer!

Kommenter indlægget