Arkiv
juni 2011

Øvbøv! Ella har ikke været indlagt i over et år, og så skal det netop ske på vores ferie. Men det er helt givet pga. de bacciller, hun uden tvivl har opsnappet på vores rejse hertil. Hverken på fly eller lufthavn kunne isolationsreglerne overholdes – men vi troede, at vi klarede frisag.

Midt om natten efter nøgenbadning i månens skær (erhm… og med et par genstande i blodet) observerer jeg, at Ella har feber. Fuck! Nå, der er ikke andet for end at ringe til vores stakkels søvnige rejseleder og bestille læge og ambulance.

Ella indlægges med Anders først på det lokale hospital, men da de ikke helt føler sig trygge ved hendes diagnose, bliver hun overflyttet til Palmas spritnye og fancy hospital på en børnekræftafdeling med kun fem senge. Fornemme forhold – mere end man kan sige om maden. Hvor er Kokken Kenneth henne, når man skal bruge ham???

Anyway, efter tre overnatninger og faldet feber, må de komme hjem på hotellet igen til mig og Nora, og ferien kan fortsætte.

Så har man også prøvet det…

Lækker palmebark – smuk hver for sig og sammen.

 

Knoglemarvs-prøven kunne ikke bruges, men de overordnede tal fra blodprøverne var ok, så vi må forsøge at slappe af og nyde livet, for nu står den på FERIE!!!

La Vida tilbyder alvorligt syge børn og deres familier 14-dages rekreationsophold på Mallorca kvit & frit. Vi er så heldige at komme med og har en forrygende tur sammen med en masse skønne mennesker. Vidunderligt klima, masser af nærvær. Aaaaah!

Da Nora ikke er hjemme på selve dagen, inviterer hun i dag et par gode veninder på Build a Bear-fødselsdag.

Jeg oplever gudhjælpemig mig selv få tårer i øjnene hernede i det lokale storcenter, når de tøserne på skift hver propper et lille rødt stofhjerte ind i fødselarens bamse. Er vist blevet helt rørstrømsk på mine gamle dage.

Ringer ind til Riget for at få svar på sidste knoglemarv og lumbalpunktur. Er kræftcellerne fortsat væk, eller er der tilbagefald? Maven krummer sig helt sammen ved tanken. Jeg ryster. Lader Anders ringe – er selv for bange. Men vi er nødt til at få besked inden ferien…

Hold da kæft, hvor ringe!!! Der er endnu ikke svar, fordi knoglemarven aldrig er gået til pathologerne men ved en fejl har ligget på 5054 i køleskabet siden 26/5, hvor prøven blev taget. “Nu må vi se, om den overhovedet kan bruges mere…”, får Anders at vide. Så her har min lille pige måske fastet i timevis og været i fuld risikabel narkose med efterfølgende opkast HELT UDEN GRUND?

Pissetræt af det hele. Lort!

Gudskelov jeg faldt for et sommerhus med ovn! Denne her har vi lavet mange gange før, og den er oplagt til en hyggeaften i skuret.

Ovnpandekage: 2 1/2 dl hvedemel, 6 dl mælk, 3 æg, 50 g smeltet smør, lidt salt.

Put mel og halvdelen af mælken i en skål og pisk til en jævn dej. Pisk æggene i et ad gangen og pisk resten af mælken, smørret og lidt salt i. Smør en lille bradepande ca. 25×35 cm og hæld dejen heri. Bag pandekagen, til den er fin og gylden, i 225 grader i va. 20 min.

Pandekagen bliver lidt tykkere end en almindelig pandekage. Serveres varm – gerne direkte fra formen – og  med marmelade som tilbehør,

Græsslåning giver udfoldelsesmuligheder såsom stangtennis. Græsslåning for første gang; handy svoger fik liv i den gamle benzindrevne. Blytilsætning? Olie i benzinen? Hvilken oktan? Aner det ikke.! Kræet må holde så længe, det kan…

Men hvor er her skønt!

På endnu en tur til Gudminddrup strand (ca. 1 1/2 km. væk) – en af Danmarks mest børnevenlige efter sigende. Glæder mig til badesæsonen!

 

Ikke mere end et par dage med gods til og fra Ellinge Lyng, og så er familien flyttet ind. Sikke en masse, bedsteforældrene pludselig kan finde frem fra loft og kælder (og så med hjælp fra den lokale Kræftens Bekæmpelses IGEN-butik).

Her ser helt beboet ud allerede…