Med næb & kløer!

Svinger forbi og indtager aftenkaffen hos BelleMusen. “Godaften på stuen!”

Mærker stemningen med det samme, jeg træder ind af døren; den trykkede og travle stemning. Kaster et blik på tallene: Gallopperende puls, alt for lav saturation. Halvnøgen Ella ligger rystende og græder lydløst ind i respiratorrøret med sammenknebne øjne. Kaster hovedet fra side til side. Ikke-kontaktbar.

Åhhh, lille Pus!

Forsøger at få de tre komplet ukendte personaler i tale: “Øh, hej – jeg er den bekymrede mor (så er I advaret). Hvad er det, der sker???”

“Ja, hun blev jo dårlig for et par timer siden, og ingen af os – heller ikke lægen – har turdet forlade stuen”,

“For et par timer siden? Jamen, hvorfor i alverden har I dog ikke ringet os op???”

Intet svar. På under et sekund har Snedronningen – med sit anklagende spørgsmål – tryllet to sygeplejersker og en læge om til kolde urørlige stenstøtter. Lægen henter uden et ord et stort apparat på hjul, som han sætter ved Ellas side. Gør et par kanyler klar.

“Hvad er det for en? Og skal I til at stikke i hende?”, bæver jeg.

“Det er umuligt for mig at udføre mit arbejde, når der ikke er ro på stuen!” Lægen skridter arrigt tilbage ud af døren med apparatet på slæb.

Øh?

Middagstid dagen derpå: Ella stabil.

Vores kærlige overlæge og dejlige velkendte sygeplejerske (nu vover I på at holde påskefri!) beretter roligt om abstinenser efter de mange ugers sovemedicin og et par trætte lunger, der snart – men endnu ikke helt – er klar til at trække vejret selv. Medicinen reguleres, så vi forhåbentlig kan undgå lignende kedelige udsving i iltningen en anden gang.

Så ny dag, ny plan.

Men fandeme ikke ny mor: Jeg spørger, til jeg får svar. Og er jeg utryg, får I det at vide.

Sgu’!

19 kommentarer
  1. Anna H. says: 2. april 201313:45

    Håber at intet nyt er godt nyt. Tænker på jer. Hilsen og tanker fra Anna og familie.

  2. Diana says: 2. april 201313:24

    Tænker så utrolig meget på Ellamusen – håber der er fremgang… Klem fra Diana

  3. Anne says: 1. april 201318:39

    Selvfølgelig skal du sige til. Flot at du kan! Ønsker det bedste for jer alle.

  4. Agnethe says: 1. april 201315:10

    Det er SGU i orden!
    Mange tanker varme tanker til jer, – håber det snart vender og ikke flere tilbagefald!

  5. Anna H. says: 1. april 201311:17

    Håber at lille Ella er i bedring. Tænker på jer og håber at det snart er jeres tur til at nyde forårssolen…
    Ja livet og hinanden i det hele taget. I har virkelig snart lidt nok i jeres lille familie. Jeg beundrer dig Dorte. Du er den sejeste mor, – begge dine skønne piger er heldige med at have præcis dig som deres mor.
    Venlig hilsen Anna.

  6. Pernille says: 1. april 201300:03

    Kære Dorte, håber der har været tid til at nyde forårssolen i dag. Var på Bib i onsdags for at låne Kemoland, den er bare fantastisk og samtidig utrolig skræmmende at læse. Ved i hvorfor lille Ella er så syg som hun er, efter hun har fået rygmarvs transplationen, tallene var så fine. Er det alt det kemo som hendes lille krop har været i gennem som har ” ødelagt” nogle af de indre organer, eller er det en af risiciene ved en transplantation? Knus og mange kærlige tanker til jer alle 4

  7. Christina says: 31. marts 201323:39

    Du er i mine tanker Dorte, den sejeste mor jeg kender, jeg håber hele tiden på fremgang for jeres Ella <3

  8. Käthe Ejlerskov says: 30. marts 201322:59

    Jeg sender jer mine aller bedste og håbefulde tanker….
    Kærligst og hjerteligst….

  9. Berit says: 30. marts 201307:36

    Nu må det da snart vende. Og lille Ella kan komme hjem til sin dejlige familie som snart har været nok igemmen. Du er en super sej mor og hvor er det godt du bare bliver ved. Tænker på jer dagligt især når jeg lige kører forbi. De beste tænker til dig og din familie.

  10. Benedikte says: 29. marts 201321:34

    Hatten af for dig, Dorte – nu må det da snart gå fremad!

  11. suzette says: 29. marts 201318:55

    Puh ha,øv!!

  12. Bettina says: 29. marts 201318:41

    Pokkers at Ella skal alt det igennem, inden hun slipper maskinerne – håber lægerne får reguleret godt og Ella snart kommer til kræfter.

  13. Connie says: 29. marts 201317:09

    Og det skal du dælme også have lov til. Når det går stærkt, glemmer man nogle gange det næst vigtigste, nemlig at ringe til pårørende….vigtigst er det selvfølgelig at de tager sig af Ella. Men de SKAL nu alligevel informere og de skal vide, når de har misset. Godt, du råber op, det er sådan, det skal være. Rigtig god bedring med hende, hvor er det fedt at læse, at det går den rigtige vej. Hellere små positive skridt, end to frem og tre tilbage.

  14. Yvonne Thygesen says: 29. marts 201317:07

    Håber at det lysner for Ella og familien. Hun er en sej lille pige er hun. De bedste tanker sender jeg Ella og familien.

  15. Diana says: 29. marts 201316:39

    Du er en fantastisk Moar, Dorte. !! Ella kommer stærkt igen, tro på det. En pige med stærk vilje og et smukt sind. Hun er hjulpet så fint på vej med en dejlig familie der er der for hinanden på godt og ondt og Norapigen som har en evig omsorg for hende. Ønsker det bedste for jer!!

  16. Helle says: 29. marts 201316:37

    Så lægen turde først forlade stuen da du vover at bede om en forklaring? Rystende. Havde han informeret en sygeplejerske som kunne informere dig skånsomt kunne så meget være løst bedre. Hurra for snedronningen. Keep on fighting.

  17. Hulemor says: 29. marts 201316:33

    Det manglede da også bare! Kom for nylig forbi din blog, og må bare sige (som alle andre), at din blog er rørende, rystende, varm, livsbekræftende og vedkommende for alle. Jeg tænker på jer flere gange dagligt og kysser mine børn lidt ekstra, mens jeg forsøger at sende gode tanker i Ellas retning!
    Ønsker alt godt for jer, og ikke mindst en masse kræfter til Ella og hendes seje fight. Kram Hulemor

  18. Winnie says: 29. marts 201316:21

    Sådan skal det være. Men gid det ikke var nødvendigt :-( . Håber for jer alle at. Det snart bliver mere stabilt i den gode retning. Knus og god karma og HEP

  19. Katja says: 29. marts 201316:20

    Hvor er det godt at du er dig – stærk og vedholdende – lyder det til. Utroligt med alt det I har været igennem, jeg beundrer din styrke.

Kommenter indlægget