GVH vs VOD

Ny Kemoland-server = stilhed på bloggen. Pardon; ked af, at mange af jer nåede at blive nervøse. Så nu til sagen:

Ella i bedring :-)

Respirator-rutchetur indeed! Den ene dag er tøsen ved at stille futskoene, den næste i hopla. Og med hopla menes et vågent øje på klem. Store sager! Fra sprækken følger hun med i bleskift, rensning af luftrøret, stuegang og sin mors overvældende kærlighed.

Er lige kommet tilbage fra et lille eftermiddagsbesøg. Ella slumrede, men jeg vækkede hende. Tit tit, min Tut! Lidt vrissent blik – og især da jeg tog et foto. Men jeg blev nødt til at forevige min Komaged endnu en gang. Nuvel, hun ser da ikke helt frisk ud – det medgi’r jeg – men det går i den rigtige retning.

Lidt slatten har man altså også lov til at være oven på den omgang:

Vi ved nu, at leversvigt, nyrersvigt, væskeophobning i bughulen og blødning i lungen gjorde Ella ude af stand til selv at trække vejret. Derfor røg hun akut til Intensiv i respirator for snart en måned siden. Men hvorfor hendes krop pludselig gik amok efter en ellers vellykket transplantation, kan ingen med sikkerhed sige. Der er dog mange gæt. Disse er fortsat et par af de mest sandsynlige:

GVH: At Ellas nye knoglemarv har angrebet organerne. Det ville være noget rigtigt lort, så det satser jeg (og heldigvis også lægerne) på ikke er tilfældet.

VOD: At det er den kraftige kemo, Ella fik for at slå den gamle knoglemarv ihjel, der er skurken (hvilket giver bedre mening).

Uanset hvad, så er lever- og nyrertal stabiliseret, blødningen stoppet og lungen renset.

Næste skridt: Slukning af respiratoren.

(På den gode måde, altså …)

21 kommentarer
 1. Berit says: 5. april 201310:39

  Hej Dorthe. Hvor er det bare dejligt det gå fremad. Vi tænker rigtigt meget på Ella og håber hun snart kan komme ud og nyde foråret. Knus jeres naboer fra riget 5061 stue 14

 2. Farmor says: 4. april 201321:37

  Savner dig, Ella!

 3. Christina says: 3. april 201320:57

  Det var bare så befriende at læse, åh hvor er I meget igennem med håb og angst. I fortjener bare så meget at det kun går fremad for hver dag nu. Allervarmeste og healende tanker herfra <3

 4. Diana says: 3. april 201310:56

  Dejligt at se et nyt indlæg fra dig – Puhhh, man bliver bekymret men det er også helt fair at du lader der gå nogle dage imellem, du har jo trods alt meget mere at tænke på end os læsere. Så var det bare en ny server – det skal jo også til. :o )
  Jeg er SÅ glad for at læse der er fremgang med Ellatudse, virkelig, virkelig glad – hun ser slatten ud den lille mus men på trods af slanger er hun jo så nuser som hun ligger der og bare helt kysseklar. :o )
  Jeg forstår du overdynger hende med kærlighed, man kan jo slet ikke lade vær´og hun fortjener Så meget kærlighed – I er en sød familie. :o ) Hvordan mon det går med storesøster i alt det her, hvordan tackler hun det?
  Jeg glæder mig dog til at se lidt friskere billeder af lille søde Ella.
  Mit hjerte er med jer!!!! Diana

 5. Helle says: 3. april 201308:53

  Tænk at et lille øje på klem kan vække så stor begejstring :) Jeg kan ikke få armene ned! Tusind tak for opdateringen og billedet af smukke Ella. Ja, lad os snart få de grimme slanger væk… Sender jer alle fire masser af styrke og varme tanker ♥♥♥♥ Det skal bare lykkes. Færdig. Bum.

 6. Connie says: 2. april 201322:40

  Åhhh, hvor er det dog fantastisk læsning. Stadig også godt med små fremskridt…ikke de hurtige ryk, for de ender altid med tilbageskridt. SÅ fantastisk. Dorte, nyd det, træk vejret lidt, slap af, og overøs den lille prinsesse med kærlighed. Hun har dælme fortjent det.

 7. inge says: 2. april 201321:39

  Kæreste Dorte og Co. Jeg hepper på VOD – og nu hvor kemo er noget Ella aldrig mere skal have ja så kan det kun gå en vej – FREMAD. Tak for sidst i øvrigt. Var glad for at have set dig live – også Anders og Ella – om end sidstnævnte ikke er for tøsepiger. Men den tager vi med! Hun så dejlig ud – og ligeså du og Anders taget i betragtning det helvede I har været de sidste mange måneder. Vi ses snart igen – og så er det godt at der er fundet en teknisk løsning så denne blok bevares:-) Kram og 1000 krebsemasker Inge

 8. Jane says: 2. april 201321:36

  Åh hvilken god up date, hvor er det dejligt at høre, at lille Ella har det bedre. Hvor har jeg tænkt meget på jer – knus.

 9. suzette says: 2. april 201321:18

  Nervøs? Ja for filen da! Når du ikke opdaterer dagligt, ser jeg straks skrækscenariet for mig. så for tiden, er det med lettelsens suk, hver gang jer ser dine opdateringer. Hun ser – forståeligt nok – meget slatten ud. Men jeg er glad for, at hun er i bedring og måske snart ude af det slangehelvede, hun er viklet ind i. Hvor må I andre være udmattede af bekymring. Nu må hun altså gerne snart gerne være markant bedring og smile sit dejlige smil.

 10. Anja k says: 2. april 201320:04

  Det var dejligt at læse. Krydser alt herfra.

 11. Yvonne Thygesen says: 2. april 201319:39

  Glad over det går bedre med Ella. Håber hun inden længe er oppe og aktiv.

 12. Joan says: 2. april 201319:31

  Hvor skønt at læse, at der er fremgang med den lille Ella. Må de næste dage blive super gode, så hun snart kan blive fri for intensiv!

 13. Lone says: 2. april 201319:14

  Dejligt at høre, at det går fremad.
  NU må I også have opbrugt jeres part af dårlige oplevelser.
  Krydser fingre og sender de bedste ønsker for at hun snart kommer ud af respiratoren.

 14. Anna H. says: 2. april 201319:11

  Kære Dorthe. Hvor godt at høre nyt, og tilmed godt nyt!!!
  Er så glad på jeres vegne. Nu skal tiden bare gå, så Ella kan blive stærkere og stærkere igen!
  Ønsker inderligt, at der ikke vil komme flere sten på jeres vej nu. NU skal det bare gå fremad!
  Sender helende tanker herfra:-)

 15. Tina says: 2. april 201318:05

  Sender masser af god karma, kom Ella, kom forår

 16. Sandra says: 2. april 201317:37

  Åhh, så ånder jeg lettet op igen:)
  Rigtig dejligt at læse godt nyt.

 17. Marie Louise says: 2. april 201317:35

  Pyh! Det er dejligt at høre, at det går fremad. Kys til jer!

 18. Gitte says: 2. april 201317:34

  Bare ny server… puha, det var rart at høre, for selvom jeg slet ikke kender jer fra andet end bloggen, så kommer man altså til at bekymre sig for Ella og resten af familien. Godt, at der er bedring på vej, for I har godt nok være hårdt ramte. De bedste ønsker for en snarlig frakobling af respiratoren og videre fremgang for Ella.
  mvh Gitte

 19. Anja says: 2. april 201317:32

  Dejlig nyt, er så glad på jeres vegne. Hep, hep søde Ella

 20. Pernille says: 2. april 201316:43

  Godt at høre fra jer, du har ganske ret vi bliver lidt nervøse nå der går flere dage hvor vi ikke hører fra dig, men håber som alle andre at Intet nyt er godt nyt. Syntes også VOD lyder rigtigt. Hvor ser hum altså bare sød ud når hun ligger der med slanger alle vegne. Knus

 21. Monica Madsen says: 2. april 201316:39

  Super hvor er det dejligt at læse. Sådan Ella Go Girl

Kommenter indlægget