Kørestol tur/retur

Google: Intensivt syndrom er en kendt komplikation hos patienter, som er indlagt på en intensiv afdeling. Tilstanden har karakter af en psykose.

Respirator-frihedens bagslag; Ella havner i midlertidigt delirium efter ekstubationen.

“Far, jeg vil gerne shshshskask nadsmshshshshsh”, snøvler hun og kigger Mor intenst i øjnene. “Vi skal huske at blhblhnl hihblblbuuuuu”, fortsætter hun og vender blikket op i loftet.

Efter 35 timer uklarhed vælger lægerne at medicinere ungen. Resultat: Frådende spasmer. Kendt bivirkning, men sikke en møgweekend.

Mandag eftermiddag: “Er det en kritik af mig, du kommer med?”, spørger sygeplejersken skarpt. Jeg beder hende tie stille, så min datter kan få ro. “For så vil jeg altså gerne have det at vide”. Hun giver ikke op, og jeg informerer hende om, at samtalen slutter her.

Slam!!!

Så lykkedes det mig at få endnu et personale til at smække med døren. Ella flyver op, og pulsen overstiger de 180. Jeg tuder. Sidder her ved siden af min lille rystende datter og hulker i frustration. Pudser næse i en gaze-serviet.

Og jo, for pokker. Selvfølgelig er det en kritik. Men det skal vel ikke drøftes hen over hovedet på tøsen? Det er en kritik af, at du svinger min lille psykotiske mus op i en kørestol – i opret stilling for første gang i halvanden måned – og lader hende sidde der og skrige hæst med dårlig vejrtrækning og høj puls, mens du skrider til frokost. Hvad fanden skal det ligne? Ingen forudgående sengekantstræning, ingen forberedende snak med de angste forældre, ingen tilstedeværelse under den grænseoverskridende øvelse. Ingen indlevelse what so ever.

Nå, men kun en lille håndfuld sure hvidkitler på mere end et halvt års indlæggelse er vel immervæk en udmærket statistik?

Hm.

10 kommentarer
  1. Ida says: 25. april 201310:11

    Et sådant forfærdeligt og inkompetent menneske! Jeg håber at hun får en klagesag på halsen! Det er jo helt forkert på så mange måder, det hun laver! Arbejder selv i sygehusvæsenet, og bliver så vred og skuffet når jeg læser om “kollegaer” der er sådan nogle (undskyld udtrykket) røvhuller!
    I er stærke, mor og far! Jeg er så imponeret af jer, at i kan klare det her sammen!

  2. Karin, Farmor says: 24. april 201309:20

    Kørestol tur/retur/tortur ?

  3. Joan says: 22. april 201323:43

    Hvor er det synd for jer, at I skal trækkes med sådan en inkompetent sygepl!!! Det er ganske enkelt så dårligt. Må de næste dage bringe noget godt i den lange helbredelsesproces jeres lille pige er i.

  4. Diana says: 22. april 201322:47

    HVA´HULEN bilder hun sig ind…. Det er da en del af hendes job, at være nærværende, omsorgsfuld, forstående, menneskelig… Trut til hende. Håber hun vågner op og indser hendes tid er kommet til et jobskifte. Der sad du tilbage, møg ked og Ella som også reageret, øv, det er bare ikke i orden!!! Tanker fra mig og god bedring med jeres prinsesse

  5. Yvonne Thygesen says: 22. april 201321:35

    Stakkels Ella,hvilket chok at komme fra nærmest halvsovende tilstand og liggende og knap at have stemme og blive sat i en kørestol. Håber de næste dage bliver blidere for jer alle og Ella især. Jeg ville ønske jeg havde millioner til ansættelse af flere læger og sygeplejersker på Rigshospitalet. De bedste hilsner.

  6. Suzette says: 22. april 201321:17

    sådan noget møgbæ!! Stakkels jer!

  7. Sussie says: 22. april 201321:02

    Styrke og kærlighed til jer fra mig.

  8. Inge says: 22. april 201320:31

    Bare giv dem Dorte. Hvis man ikke kan tåle en frustreret forældre til at intensivt indlagt barn, ja så skal man sku ikke have job på en intensiv afdeling!!!!! Måske hun skulle søge et andet job. Kram til dig!

  9. Gitte says: 22. april 201318:47

    Jeg fatter det altså ikke… Hvad laver sådan en sygeplejerske i det fag? Måske det havde været bedre for hende at vælge et fag med langt mindre kontakt til andre mennesker? Eller kunne man anbefale hende en injektion med 100% opløsning af empati ;-)
    Gode vinde herfra!

  10. Anita says: 22. april 201318:09

    Hold da op!!! Det er svært at forstå at netop disse mennesket er så umenneskelige… Håber på hurtig fremgang til Ella…

Kommenter indlægget