Revanche

Nu er det en uge siden, vi fik Ella tilbage fra De Halvdødes Rige.

Stedet hvor man ikke helt ved, om man hopper på trampolin i sommerhushaven eller får bengynmastik af fysioterapeuten i sengen. Om man er ved at kløjs i sin spaghetti på Piazza Navona eller har et respiratorrør i halsen på Rigshospitalets Intensiv-afdeling.

Jeg har sagt farvel til min lille pige mere end en gang over de sidste par måneder. Har nået af føle den dybe sorg – sammen med en snært af lettelse – når kriserne indtrådte. Mærket ekstasen – sammen med den tunge velkendte byrde – når hun alligevel kæmpede sig igennem natten med livet i behold. Mod alle odds.

Ella er hos os igen. Med sit frække smil, iltre temperament og store ordforråd.

Jeg kan ikke lade være med at kysse hende. Sludre med hende. Kigge ind i hendes stjerneøjne. “La’ nu vær’!”, siger hun og beder om endnu et slag billedlotteri.

Hver formiddag fisker Nora en fødselsdagsgave til Ella frem fra gemmerne. Vi aner ikke, hvem der har givet hvad, for alle kortene blev forbyttet under haste-intubationen på selve dagen. Men på trods af det – og på trods af at Ella endnu ikke har kræfter i armene til selv at pakke ud – er hun lykkelig over hver og en.

Og for det ikke skal være løgn, har Ella sågar guffet lidt af sin fødselsdagslagkage, som Nora bad os fryse ned, til Lillesøster vågnede igen. For “man må altså ikke spise hele lagkagen, når den, der har fødselsdag, er for træt til at smage.”

12 kommentarer
 1. Suzette says: 29. april 201310:17

  Hvor er det bare et super skønt indlæg at læse. Hvor er jeg glad!

 2. Anne says: 28. april 201320:01

  Naijjj hvor dejligt at høre:0) Omend der stadig er en temmelig hård periode forude og en hel del genoptræning og hjerter der skal repareres og turde tro og håbe! Jeg er så glad på Jeres vegne:0) Jeg håber og tror på det bedste!

 3. Diana says: 28. april 201312:23

  Kære Ella, Nora, Dorte & Anders, Det er jo mega lykkelig læsning – jeg er meget glad for Ella er kommet tilbage til jer og endda spiller billedlotteri og har spist lidt kage. ; o) Jeg kan slet ikke få smilet væk og tårerne triller af glæde, denne gang… Tillykke med fremgangen til hele familien, hvor må I være glade for at opleve jeres Ella tilbage igen. Jeg ønsker jer alt den glæde jeg kan. Hvor er Nora dog en dejlig dejlig søster. Du har været sej Nora, du holder humøret oppe og hjælper din søster , mor og far godt igennem krisen, bare fordi du er dig. Bare se, om nogle måneder er sommeren hos jer og så går det hele nok også noget bedre med Ella og den vil komme at invitere jer ud på nye opdagelser og eventyr – søde Ella, du kan glæde dig! Lige nu kan vi alle glæde os over dit fantastiske fremskridt og stille og roligt kommer nye eventyr. Knus fra en glad Diana

 4. Inge says: 27. april 201323:34

  Det er den bedste Update jeg ar læst længe… Velkommen til livet Ella!

 5. helle sandby says: 27. april 201321:42

  Hvor er det dejligt at høre, at I alle er på vej mod bedre tider. Solen skinner – til ære for jer og Ella, det er jeg sikker på.

 6. Yvonne Thygesen says: 27. april 201318:56

  Dejlige nyheder. Ja det er forståeligt at man uden at ville det ‘glemmer’ Nora. Håber at Nora også får gaver og forkælelse og hjemmesko sørme også som jeg kan se Nora og Ellas farmoder nævner i et indlæg. De venligste tanker.

 7. Farmor says: 27. april 201318:18

  Ja, Nora er meget betænksom, men mon ikke snart det er Noras tur til at få en lille gave. Hvad med et par nye hjemmesko, for dine gamle er lige så slidte som farfars. Jeg tror, I skulle ønske jer nogle nye – begge to og måske kunne der også falde en anden slags gave af til storesøsteren :-)

 8. Mette says: 27. april 201317:51

  Skønt med skønt på <3

 9. Marlene Roed Christensen says: 27. april 201317:05

  Kære Ella, vi savner dig i børnehaven, men nu skal jeg altså snart i skole. Hilsen Agnes

 10. Winnie says: 27. april 201316:27

  Hvor er det en sød tanke (Nora) :-)

 11. Pernille says: 27. april 201316:26

  Hvor lyder det bare dejligt;-)

 12. Heidi Dyreby says: 27. april 201316:21

  Skønt skønt skønt….jeg glædes med jer..

Kommenter indlægget