Dr Jekyll & Mr Hyde

Lille orlov hjemme. Med overnatning! Fem måneder siden sidst!!!

“Jeg ææææælsker dig, min søde Mor!”, spinder Ella og aer min fletning.

“Jeg haaaaader dig, dumme Mor!”, raser Ella to minutter efter.

Anders, Nora og jeg går på listesko med skuldrene oppe om ørerne. Har svært ved at nyde atter at være samlet som familie. Ikke til at vide, hvornår Lillesøster springer i luften næste gang. Med et brag.

Stressen suger luften ud af det lille dobbelthus og gi’r beboerne åndenød. Lige på nær Ella. I går smed hun iltbrillen i dagtimerne, og i nat behøvede hun den kun sporadisk. Monstromet af en ilt-koncentrator, som en lastbil leverede ved hoveddøren i går, kan måske ryge lige lukt retur til kommunen om et par dage?

Jo, steroiderne virker vist fint; lunge-funktionen er på vej op – og humøret på vej ned.

Ser tilbage på månederne med en baby på binyrebarkhormon for over tre år siden. Vi kunne slet ikke kende hende, og – på trods af at Ella altid har været en ilter dame – skræmte hysteri-niveauet os alle.

Tidligere på måneden ønskede jeg bare, at tøsen ville vågne op til os igen og trække vejret selv. Nu kunne man ellers godt bruge en lille respirator-fritime i ny og næ. Situationen tilspidses yderligere af, at hun jo fortsat er kørestolsbruger. Må seriøst se at få de der benmuskler genoptrænet. ASAP!

Med en lille krum pegefinger hundser hun os rundt i manegen: “Jeg vil lave trylledej, og nej Nora må ikke være med!” “Jeg vil spise, og I skal lave risengrød – er den ikke snart færdig?” “Jeg vil lege på værelset, men kun hvis nogen hjælper mig med togbanen. Nu!” Ud af kørestolen, op igen. Tilbage på førstesal med ungen under den ene arm og satmåler, sondemads-kuffert og stol under den anden. Uden handikap-rampe (her skal hjemmet jo først beses af kommunal ergoterapeut på opfordring af Rigets børne-transplantations-team). Ryggen smerter og hovedet dundrer. Alle vrisser af hinanden og sveden driver ned ad tindingerne.

Lille orlov hjemme. Great!

6 kommentarer
  1. Farmoren says: 3. juli 201309:44

    Uh, der skal godt nok løftes og bæres, hentes og bringes, lokkes og lirkes, vaskes og sjaskes, hoppes og springes rigtig meget om sådan en stærkt medicineret, immobil, småtspisende og – drikkende lille pige med en ofte dårlig mave, en fast vilje OG – en kraftig stemme. For slet ikke at tale om alt hospitalsisenkrammet, som skal flyttes med hele tiden. Det er bare fast arbejde 24/7 . Skynd dig at blive bedre Ella! :-)

  2. Sussie says: 1. juli 201317:34

    Hæng i!!

  3. Monica Mdsen says: 30. juni 201320:57

    I gør det bare super godt alle 4, det er hårdt men i er sgu de sejeste så den prøvelse klare i også. Kan nu godt følge dig

  4. Rikke says: 30. juni 201316:56

    “Mokke-piller” hedder de vist – prednisolonerne i pilleform – hos mine bekendte, der har kræftramt datter. Og jeg tror det er med et skvæt jysk underdrivelse …

  5. Sandra says: 29. juni 201322:58

    Åh, det er dejligt at læse i er på lille orlov – og knapt så dejligt at læse at prednisolon monstret er flyttet ind (igen)… Prednisolon og hysteri humør er noget crap, men heldigvis forsvinder det igen når dosis sættes ned.

    Håber snart Ella er meget mere på højkant og at i alle får en god sommer – trods alt.

  6. Yvonne Thygesen says: 29. juni 201321:41

    Arme jer,det er hård kost at følge Ellas anvisninger. Forstår godt ønsket om pause både af hensyn til hoved,ryg og fødder. Håber at Ella meget snart bliver selv gående igen og at de ting,som skal rettes for at alt kan fungere sker inden alt for længe. Omsorgstanker til jer hårdt prøvede forældre og Nora. De bedste hilsner.

Kommenter indlægget