Sommerferie – pyh!

Endelig sommer! Pakker taskerne til lille ferie i skuret.

Magnesium, Zovir, Noxafil, Unikalk, Diural, Nifedipin, Prednisolon, Sulfutrim, Prograf i pille-, mixtur-, eller pulverform, sondemad, sondeplaster, iltflaske, iltslange, satmåler, virvar af ledninger og opladere, pepmaske, bleer, éngangs-tisseunderlag vaskeklude, poser, sterilt vand, cremer og éngangssprøjter i minimum seks forskellige størrelser. Og så det løse …

Dropper fyssens ustabile kørestol til fordel for vores gode gamle klapvogn; som er mere terrængående på trods af, at den efterhånden er bakset vind og skæv i alverdens lufthavne. På alverdens lykkelige ferier. For en mindre evighed siden …

Udstyrsstykket fordeles over to biler (hvis yngstepigen nu pludselig må haste til Riget). Og så er der ferie. Eller noget.

“Kloakmester? Han er sgu’da ikke nogen mester, når han graver vores internet over …” kommenterer Nora tørt ved ankomst. Anders klør sig i skægget og bryder hjernen for at finde andre plausible forklaringer på nedbrudet. Men forgæves.

“Pyt!”, pepper jeg, “vi plejer jo at være udenfor fra morgen til aften heroppe, så det kommer vi nok slet ikke til at savne.

Tja, måske, hvis den immunsvækkede fjerdedel af familien ellers måtte bade som de andre tre? Nix, ikke med CVK. Hvad så med en tur på trambolinen? Nå ja, hun er jo stadig halvlam i bentøjet. Så kører vi da bare omkring med trækvognen og plukker en fin buket til terrassebordet? Ah sandt, ingen berøring med planter. Men vi kan da stadig trille lidt rundt i vognen? Jo, hvis vi medbringer sonde-apparatet, da vi er kommet gevaldigt bagud i dagsdosis. Et kvarters strøm tilbage på maskinen – kan nok godt nå en lille tur gennem skoven til vores kære naboer. Gensynsglæde! Vi tilbydes friskplukkede jordbær. Øv, friske bær er på no-go-spisesedlen for ny-transplanterede. Nååå, det skal du ikke være ked af, Putte, vi skal nok finde noget lækkert til dig. Måske en en lille is ved vandet i vores yndlingskiosk? Lyset når knapt at tændes i ungernes øjne, før det slukkes af de brutale hospitalsregler. Ak, det er da også sandt – ingen uemballeret mad fra køle/frostmontre; ingen fastfood. De vildeste bakteriebomber. Efter sigende.

Aaaaargh! Hvorfor fanden skulle internettet da også ryge lige netop nu???

Ih-hvor-skal-vi-allesammen-endelig-hygge-igennem-stemningen er kvast flad som en pandekage af det store grimme isolations-monster. Det ta’r et par triste timer, førend friske skud af familieidyl vover sig op gennem asken på Ground Zero og stykvis giver os sommeren tilbage.

Dukkerten i bølgen blå kan måske erstattes af lille soppetur i haven med tæerne i oppusteligt bassin og måsen på børnestol? Og hvem siger, at en trampolin ikke er beregnet til genoptræning af kravle- og rulleteknik. Naboerne har heldigvis andet en bær i ærmet og trakterer med fine malebøger og små oppustelige dyr. Man kan sagtens plukke blomster i fællesskab ved at udpege de fineste for storesøster. Og i iskiosken står jo faktisk også en fryser med ispinde i papir. Derudover viser det sig, at naboerne til den anden side har fået en lille vovse, som Ella kan lege med (hvis der ellers løbende bades i håndsprit …), og en aflagt cykel i lige Noras størrelse, som hun må få herop til lyngen.

Så ja, det blev da endelig sommer. Bare en anden sommer, end den, vi drømte om. Og jeg spørger bebrejdende mig selv, hvornår vi dog for pokker lærer at acceptere begrænsningerne i Kemoland. Men svaret er:

Den dag alle drømme er væk.

Og der er vi ikke helt endnu …

9 kommentarer
 1. marion jacobsen says: 19. juli 201317:06

  håber i får en rigtig dejlig sommer.:-)

 2. Anne says: 18. juli 201307:41

  Sikke et fint og rigtigt digt! Fantastisk sommer til Jer på Odden:0) Kan næsten ikke tro mine egne øjne når jeg læser at I er der igen allesammen efter så lang tid! Masser af knus

 3. Sussie says: 17. juli 201306:30

  Kom til at tænke på dette lille digt:

  “Never Stop”

  Never stop caring about the little things in life
  Never stop dreaming or give into strife
  Never stop wondering, are we on our own
  Never stop thinking has your spirituality grown

  Never stop building bridges that leads to better tomorrows
  Never stop trying or give into sorrow
  Never stop feeling amazed at the beauty that surrounds you
  Never stop hearing the music or give into the blues

  Never stop pushing away negative thoughts that make you feel sad
  Never stop looking at the all the miracles we have had
  Never stop loving the ones you hold dear
  Never stop giving or give into the fear

  Never stop smiling and look forward to each new day
  Never stop shining in your own special way
  Never forget that all storms will clear
  Remember brighter tomorrows are always near!

  Som altid er det imponerende at høre, din anskuelse af livet, hvor du nægter at give efter for de negative udfordringer. Du knækker dem en ad gangen og det tror jeg er en af dine stærkeste sider. Et sikkert lille skridt af gangen, og lige så stille fremad… Flot!!!!!

  Kærligste hilsner Sussie

 4. Karin, Farmor says: 15. juli 201320:13

  Hørte godt Anders´ stille stønnen, da han remsede op, hvad han skulle huske at fylde den lille lånte LUPO med. Håber, det hele kunne være i sådan en lille bil :-) . Håber også, at I trods alt bøvlet fik/får et par gode lidt-ud-af-huset dage <3

 5. Pernille says: 15. juli 201319:50

  Det lyder hårdt. Kan godt forstå hvis Ella og familie er lidt fustrede over alle de ting i ikke bare kan gøre, men dert er altså kun en måned siden vi læste at Ella ikke kunne få vejret og måte i narkose for at finde ud af hvad der var galt med hendes lunger;) Så jeg er vildt imponeret, forleden cyklede hun afsted. Det skal nok komme. God sommer til jer alle.

 6. Yvonne Thygesen says: 15. juli 201314:26

  Nyd nu dagene i sommerskuret. Det bliver bedre over tid,på trods af alle begrænsningerne. I øvrigt kan begge forældre vel snart være at finde på listen til modtagerne af guldmedalje i logistik.
  De bedste hilsner.

 7. Vibeke Skrydstrup says: 15. juli 201310:43

  Pragtfuld læsning…skønt at

 8. Nina Jane Andersen says: 15. juli 201310:34

  Imponerende!!!
  Atter en gang viser I, hvordan I står imod og igennem strabadserne og tackler de udfordringer i hele tiden møder…
  Simpelthen imponerende…!
  God sommer til jer.

 9. Joan says: 15. juli 201310:34

  Rigtig god sommerferie, trods alle de begrænsninger. I er en fantastisk familie! Godt drømmene lever!
  Kh Joan

Kommenter indlægget