Til en trold

Blev inspireret af hagesmæk på marked oppe i sommerlandet og fik i dag nørklet mig frem til lignende i min egen stil men ud fra samme princip.

Resultatet blev hage/savlesmæk til lille nyfødt baby i omgangskredsen i reste-bommuldsgarn med pind 2,5. Ønskes større smæk til ældre barn som hage/spisesmæk, kan bare bruges heavy-cotton og større nål uden at lave om i opskriften.

Hæklet hagesmæk: (Benærk der vendes med 1 lm efter hver rk). 92 lm, 4 rk. halve stm med 3 i hver 15. m (således øges med to i hvert sving). Bryd garnet og hæft ende. Start op igen – men arbejd nu kun frem og tilbage i halve stm på de to midterste fag (selve forstykket) og hækl 8 rk (eller efter smag). Slut af med 2 omgange fm hele vejen rundt – sidste i anden farve.

Nb. Lukkes med knap (knaphuller efter 4. række – evt op til 3 stk så smækken kan justeres).

3 kommentarer
 1. Svigermoren says: 27. juli 201320:18

  Yvonne:
  Kan anbefale bogen “At se en knap” fra forlaget Turbine. Eksempler kan ses på: http://knapbogen.wordpress.com/ God fornøjelse :-)

 2. Yvonne Thygesen says: 27. juli 201312:00

  Ren pang, jeg er vild med knappen. Jeg tror jeg vil starte en knap samling. De bedste hilsner.

 3. Anne says: 27. juli 201311:07

  Hvor er den bare fed! Også ret retro;0)jeg forstår mig ikke på det der teknikspog, men hvor ville jeg ønske jeg også kunne finde ud af det.

Kommenter indlægget