Solnedgang

DMI: Solnedgang Odsherred kl. 21.14.

Er ankommet til stranden i god tid og får derfor plads på en af de fornemme rækker til aftenens show. Spejder oppe fra marehalmen efter Nora, der fræser rundt i sandklitterne under letsindige rullefald. “Så, Puttepige, nu er det lige om lidt!”, kalder jeg og løfter ballen væk fra en aggressiv tidsel. Min kåde hvalp ryster de fine korn ud af pelsen og sætter sig til rette op af mig. Kysser hendes havsalte kind.

Sommerferiepige – så længe det varer …

Himmelgløden er slukket og tæppet gået ned. Køjesengen kalder. Møder gedigne horder af ungdom på stien i tusmørket, beautiful little fools. For dem er strandturen først lige begyndt; bål, kys og lunkne alcopops. Natten lang.

Suk.

Ikke et misundelsens suk men et længselsfuldt et af slagsen. Drømmer mig aldrig tilbage til den hårde og ensomme tid på skolebænken men til de stærke øjeblikke ind imellem i florlet naivitet. Ta’r dog gladeligt det hele med: Hvem der bare kunne få et par dage forærende, hvor lykken kun udfordres af eksamensræs og kærestesorg.

Men konen er i forfald – og ferien snart ovre. Red mod vest og pressede de sidste saftige dråber frihed ud af sommeren med ældstepigen i skuret. Så kunne manden hænge på yngstepigens medicinering og genoptræning i tugthuset. Han klarer det bedre end jeg, der ikke trives i vores hjem. Kan ganske simpelt ikke slappe af i Roskilde.

De seneste fire år har vores lille dobbelthus været min arbejdsplads. Her knokler jeg løs med et job, som jeg ikke selv har valgt, bestemt ikke synes om og under ingen omstændigheder ønsker at beholde. Hvem der bare blev fritstillet … Men nej. Om et par uger slutter Anders’ orlov, og så hænger jeg på immunsvæklingen alene.

Igen.

3 kommentarer
 1. helle sandby says: 10. august 201322:49

  Ja, udfordringerne må være mange og følelserne svære at få hold på. Men hvor skriver du bare helt vildt godt Dorthe – så billedrigt og fængende. Du har stort potentiale der!! Men måske du ved det allerede. God sensommer (er det vel snart???).

 2. Tante T says: 10. august 201318:21

  Kære du,
  Jeg kan godt forstå at I er udkørte – og ikke tør tro på at nu går vejen fremad…
  Og allerede nu et forsøg på tilbage til hverdagen.
  Endnu en hurdle, du og I som familie skal over.
  Knus Tine

 3. Yvonne Thygesen says: 9. august 201316:05

  Håber Ella snart er klar til at komme mere ud. Solnedgang eller opgang er altid et betagende syn. De bedste hilsner.

Kommenter indlægget