Lidt alenetid

Ta’r os snart en lille weekend i sommerskuret alle fire. Men inden da har jeg lige et projekt, der står og fylder, som jeg gerne vil ha’ afsluttet. Så jeg hopper ud i bilen og sidder kort efter i lyngen med kold øl i den ene hånd og friskplukket tomat i den anden.

Nå, men sengene samler ikke sig selv – igang med arbejdet. Jeg har nemlig været så umanerlig heldig at finde endnu en Børge Mogensen-køjeseng helt mage til den, vi har i forvejen – og til ingen penge. Så nu kan vi se frem til mere gulvplads i den lille soveafdeling OG en løsning på fremtidens skænderier om, hvem af pigerne, der skal ligge øverst. Nu bliver der plads til dem begge i dobbeltsengen foroven (og de gamle forældre i den forneden). Smart, ik’?

Umiddelbart skulle man tro, at det er svært at samle en køjeseng helt alene. Og det er det også, skulle jeg hilse og sige. Når det ene endestykke endelig er monteret, popper det andet fra hinanden. Jo mere genstridige de gamle teak-planker imidlertid er, desto stædigere bliver jeg: Det skulle da være pokkers, at man ikke kan flikke sådan en bette kasse sammen – har ligesom klaret en del større udfordringer, må man sige … Holder kaffepause i skovhaven, hvor jeg kan konstatere, at det snart er mirabella-tid, og at kaprifolierne har infiltreret to smukke unge træer med deres metastaser. Nå, det må blive en anden gang. Kæmper et par timer endnu – og endelig! Fire køjepladser opredt og klar.

Klokken er mange, så jeg overnatter. Er ikke bange for at være alene heroppe mere, kun lidt utryg. Men det hjælper, når jeg får syet gardiner. Endnu et lille krea-projekt, ahhh. Anders fatter ikke, at jeg slapper af med at fikse mit skur – men det gør jeg. Heroppe i lyngen overdøves den rædsomme angst af spætten. Overhales af haren. Pakkes pænt ind og væk i den grønne flimmerskygge. For det meste i hvert fald. Og ellers kan man altid gå en tur ned til havet og tude et par salte tårer.

Det plejer at hjælpe.

6 kommentarer
 1. Stine says: 20. marts 201621:16

  Der var madrasser med, men de lugtede. Vi købte nye i IKEA til 519 kr stk. Det fungere fint. Jeg fortsætter med at lede

 2. Stine says: 19. marts 201621:59

  Hej Dorte
  Jeg har selv købt en Børge Mogense Køjeseng til min pige. Nu står vi bare med et kæmpe problem. Hendes tvilling bror ønsker sig så meget en magen til. Og ingen andre Køjeseng dur. Så hvis du bliver træt af dine. Så vil jeg så gerne købe.

  Go aften stine

  • Dorte says: 20. marts 201610:48

   Ja det er et par dejlige senge – men svære at finde madrasser til! Hvad har du gjort – fulgte der med i købet? Jeg tror ikke, vi skal af med dem, for der findes ikke andre køjer, der er så lave – og vores skur er ikke så stort ;-) Men held og lykke i jagten – de dykker jo nogle gange op evt på Lauritz :-)

 3. Dorte says: 24. august 201316:28

  Jeg fandt den denne gang på dba.dk – sidste gang på Lauritz.com. Holder meget af dansk design :-)

 4. Yvonne Thygesen says: 24. august 201307:20

  Tillykke med køjeseng. Ja nogen gange er det rart at være alene og også kunne græde lidt i den selvvalgte ro. Jeg der selv drømmer om et sommer/ferie skur. De bedste hilsner.

 5. Ketty says: 24. august 201302:12

  Hvor fandt du køjesengen Dorthe? Vh ketty

Kommenter indlægget