Et plaster til Mert

Tirsdags-tjek på Riget. Meldingen er klar: Alt ser overordentligt fornuftigt ud, men det ta’r tid at nå helt i mål. Stille hurra. Og pyh.

Ella er i bedring for hver dag, der går, og det varmer. Men den lille kolde angst over fremtiden lurer i kulissen og forstærkes når jeg – som i dag – hører om andre små krigere, det ikke går helt så godt.

Har forsøgt at sætte mig i forældrenes sted, men det er svært. Hvad ville jeg mon selv gøre, hvis lægerne pludselig informerede os, at der ikke var mere at gøre? At hun var opgivet? Tror muligvis, jeg ville reagere på præcist samme måde som moren til en af de små patienter, vi kender fra vores gamle afdeling: Rejse ud i verden for at finde en mirakelkur. Koste hvad det vil …

Danish Muslim Aid – som stod bag nylig uddeling af ramadankurve – har netop opstartet en indsamling til lille skønne Mert og støtter hermed familien i at kæmpe videre på egen hånd. For et par år siden blev Mert ramt af kræft, behandlet, raskmeldt, udskrevet – og så retur med tilbagefald. Den del kender vi selv kun alt for godt. Men hvad vi ikke kender, er den brændende magtesløshed, der må fylde hver og en af kroppens fibre, hvis kampen viser sig at være foræves, og hospitalet skulle finde på at give op. Kan nu kun tilbyde livsforlængende behandling. Frygteligt udtryk. Så kan jeg meget bedre li’ klangen af Second opinion. Derfor giver jeg et bidrag og byder organisationen velkommen i vores fælles kamp mod børnekræft.

I klapvognen med EllaBella, væk med de dystre tanker og hjem til NoraFlora. Pigerne har nemlig planer om at bage æblekage til aftenkaffen :-)

5 kommentarer
 1. Dorte says: 4. september 201312:03

  Jeg er helt sikker på, at jeres bidrag er meget velkomne – kæmpe tak på familiens vegne! Mert har fået oprettet denne Facebook-gruppe ifm. indsamlingen, hvor der også er info om støttemuligheder https://www.facebook.com/events/148757328657738/

 2. canan says: 3. september 201316:13

  Hej Dorte hvor eller hvordan kan jeg donere penge til mert.

 3. mikael says: 27. august 201322:20

  Nemlig. Jeg måtte også bare give et bidrag. Hvis patienten ikke selv har opgivet skal sundhedsvæsenet heller ikke – og så især hvis der ikke er enighed blandt den internationale fagkundskab om, hvorvidt man kan gøre noget; det ryster en at høre sådan noget.

  Nå, men jeg håber, at I har det godt og stille og roligt kan finde en form for “stabilisering” af en hverdag.
  Hils alle derinde!!

  Kram fra Mikael

 4. Yvonne Thygesen says: 27. august 201321:17

  Donerer penge til Mert i morgen. Håber Ella og Nora fik fremstillet æblekage :) . De bedste hilsner.

 5. Farmor says: 27. august 201319:07

  Bagt æblekage af de røvede æbler, mon ? Nora er ellers ret ferm til at knuse rasp og lave sukkerblandingen på panden :-) . Føler også med den lille Mert og hans familie, ak, ak!

Kommenter indlægget