Stofreste-kræmmerhuse

Filteaften i Noras sfo i går bød på intro til ny type kræmmerhuse – med foer! Supersmart design… når man først lige har gennemskuet det.

Kræmmerhusene består af to kvadrater – mine er på 13 x 13 cm: En af ensfarvet stof (foret) og en af tre sammensyede rektangler på 5 x 13 cm (til udvendigt). Disse to kvadrater syes sammen på to af de vinkelrette sider med retten mod hinanden (sy undervejs hanken grundigt ind midtvejs i begge sider).

Stadig på vrangsiden “åbnes” firkanten og klappes sammen til stor trekant. Sy den lange (og sidste) side sammen på nær et par centimeter. Nu vendes retten ud, og hullet lukkes i hånden. Foret skubbes ned i kræmmerhuset, som stryges, og der syes en ekstra lille kant med sting foroven.

I dag har Ella og jeg lavet fire – og flere er på vej bla. af gamle viskestykker…

2 kommentarer
 1. Marie says: 12. november 201502:14

  Kære Dorte. Vi kender hinanden fra skriveskolen, men nu har du reddet min pakkekalender til mit yngste barnebarn. I timevis havde jeg googlet for at finde et mønster til et kræmmerhus, som jeg hurtigt kan sy 24 af. De skal hænges op på en snor på et trappegelænder, og fandt det her og det er superb. Jeg har lige syet to. De skal være lidt større, så der kan være pakker i dem. De er så fine og så lette at sy.
  1000 tak for ideen.
  Kh
  Marie

 2. Juletid? | Kemoland says: 19. november 201316:56

  [...] grebet af stemningen i dag og kastede mig over et nyt lille stofreste-kræmmerhus med guldhank, mens Pigelil tæskede rundt i puderummet. Lånte en af husets symaskiner, men var [...]

Kommenter indlægget