Indlagt

Aften ret så sent: Høj puls & lav saturation. Øv, må ringe til Riget. Vores opkald besvares af vagthavende på en sengestue under højlydt barnegråd og travle voksenstemmer. Snert af ondt i maven: Er det mon en lille kemotrold, der skriger i smerte – eller bare giver udtryk for sin utilfredshed med situationen?

Aften umanerligt sent: Opstart af forebyggende antibiotika – men nu kommer feberen. Ringer igen; indlæggelse af Ella-pigen uundgåelig.

Først på natten: Problemer med Flextrafik as usual. Ku’ sgu’ snart skrive en hel bog om mine frustrationer. Hov vent, det har jeg vist allerede gjort

Midt om natten: Vi må afsted, kan ikke vente på, at sygetransporten får snøvlet sig sammen til at komme. Vurderer at årets første Glögg er dampet af og kører selv. Ankomst på Stue 19. Ella synger højlydt (stakkels naboer) og møffer sig tilfreds tilrette i sengen. Mor pakker MacBook, rødvin, strikketøj og andre livsnødvendigheder ud.

Ella døser hen. Mor forsøger at holde sig vågen, til lægen finder tid. Facebooker.

Daggry: Intet at høre på lungerne. Formiddag: Ingen forhøjede infektionstal i blodprøverne. Middag: Udskrivelse.

Hjemme i ét stykke trods tunge øjenlåg på motorvejen. Storesøster blev i morges forskrækket over Lillesøsters natlige forsvinden – holdes hjemme fra skole. Stor gensynsglæde. Der julestadses. Foldes og males. Begge tøser vælger naturligvis så kryptiske skabeloner, at forældrenes deltagelse er påkrævet. Zzzzzz.

Nat igen: Lysvågen. Søvnen vil ikke indfinde sig. Men hør nu her – min egen dejlige bløde seng i mit eget dejlige stille hus står jo lige her og venter! Den kommer til at vente lidt endnu. Jeg græder. Lydløst. Af lettelse over, at Ella stadig er lige her hos os. Af sorg over at Nora har flere bekymringer i sit lille børneliv, end hun kan klare.

Kl. er over to. Skal Trunte have en bare nogenlunde aktiv træne/hyggedag i morgen, må jeg altså se at få min søvn.

Så go’nat til jer alle: Til vores helt vidunderlige transplantations-sygeplejerske, som lod en tåre trille ved gensynet med Ella. Til en lille yndig pige, jeg kender, som lige om lidt trækker vejret for sidste gang derinde i det kolde betonbyggeri.

Til solen, der stadig magter at holde dagen igang. Trods alt.

8 kommentarer
 1. Jette Backmann Grubert says: 23. november 201311:09

  Glæder mig over, I er hjemme fra hospitalet igen.Kærlige tanker herfra

 2. Bodil Laugesen says: 22. november 201317:14

  Hvor stressende for jeres lille familie. Fantastisk at Ella, trods alt hvad hun er i gennem, er så glad og positiv en pige :-)

 3. claus månsson says: 22. november 201314:58

  Jeg lærte jer at “kende” under knæk canser ugen.
  Jeg har selv en datter oå Ellas alder, heldigvis ikke syg.
  Jeg bliver SÅ berørt over Ellas og jeres historie. Hun er så tapper.
  Glad for at høre i kom hjem igen.

 4. Yvonne Thygesen says: 22. november 201314:34

  Tårer triller lige så stille ned på blusen. Af glæde fordi Ella atter er hjemme hos Nora og jer og af sorg oven den lille patient du skriver om. De bedste hilsner.

 5. Charlotte says: 22. november 201310:57

  Dejligt I er hjemme igen. Lille Nora. Nej hun er jo stor. Men dog for lille til alle de bekymringer. Hvor rørende at de blev så glade for at se hinanden igen. Og sygeplejersken der fældede en tåre – blev du ikke rørt – over at hun var rørt?

 6. Heidi says: 22. november 201308:17

  TAK fordi jeg må følge jer. Klump i halsen, ondt i maven og tåre i øjnene. Godt i er hjemme! Elsker at Ella synger og møffer sig til rette- fantastisk sind! Håber du må få noget hvile. Tanker.

 7. Ditte Buus says: 22. november 201306:28

  Jeg håber at i alle har det godt igen derhjemme, og at stilheden på bloggen er et positivt tegn på at der ikke er nyt at berette. At alt ellers går sin vandte gang. De bedste ønsker til jer om en fredelig jul.

 8. Louise says: 22. november 201305:14

  Vil bare sige tak fordi du deler med os. Må du finde ro til at glædes og styrke til at kæmpe. Mange tanker går til jer alle.

Kommenter indlægget