Apple Butter & juleferie

Om lidt kommer Nora og Far hjem, og så er det juleferie! En stille og rolig juleferie helt uden planlagte indlæggelser, kemoture eller transplantationer hængende over hovedet.

Ella og Mor dufter lige hele huset til med en gang christmas-krydret apple butter til lørdagens morgenbrød. Får lagt et par dynger rent vasketøj på plads (herunder yndlings-grydelapperne fra Tølløses krea-quinde nr. 1), mens sagerne simrer i gryden. Der er faktisk ret så meget hjælp at hente hos Trulle, når det drejer sig om oprydning og andre daglige gøremål. Hep! Håber det holder teenage-årene ud …

Mums, så skal der fyldes på glas og slikkes grydeskeer. Sjovt som Tøs er blevet vild med stærke/syrlige fødevarer. Hører ofte fra andre Cancer Moms, at det skyldes cellegiften og holder ved, til den er helt ude af kroppen. Hvilket jo er snart.

Ja, tænk engang! Ella er nu hverken Kemo-pølse eller Koma-ged. Så hvad er hun egentlig?

Måske bare snart en helt almindelig pige. Med en helt ualmindelig baggrund.

Apple butter: 3 kg æbler, 1 l æblecider eller vand, 5 3/4 dl brun farin, 1 tsk kanel, 1/2 tsk allehånde, 1/4 tsk nelliker, 1/4 tsk salt og saften fra 1 lille citron.

Skræl æblerne, skær i kvarte og fjern kernehus. Koges møre 1/2 time i cider eller vand. Blendes i kogevandet. Resten af ingredienserne i. Koges 2-3 timer under omrøring, til konsistensen er tyk. Hældes i atamonskyllede glas.

6 kommentarer
 1. Sussie says: 22. december 201305:57

  Ella er et lille mirakel!! Hun stråler og jeg er sikker på hendes “bagage” vil få stor positiv betydning for hendes liv – da den har gjort hende til et helt specielt “materiale”… En enstrem udmyg, taknemlig, livsbekræftende og enorm modig pige. Håber så inderligt og af hele mit hjerte, at 2014 blir et år uden sorte tåger og trælse nætter for jer. Glædelig jul… Mig

 2. Ketty says: 21. december 201319:45

  Hun ser godt ud den lille Ella. Godt hun har fået appetit igen både til livet og til maden :-)

 3. Marie Louise says: 21. december 201313:49

  Eller du udskifter alle krydderier med Bulows rålakridspulver. Nammenam!

 4. Mos Gerda says: 20. december 201321:16

  Rigtig glædelig jul til jer alle sammen, og så ønsker jeg, at I må blive en ganske almindelig børnefamilie i 2014. Gerne lidt kedelig.

 5. Yvonne Thygesen says: 20. december 201320:01

  God jul. Æblesmør får man jo straks lyst til at gå i gang med. De bedste hilsner.

 6. Tina says: 20. december 201316:05

  Kære Dorte. Rigtig glædelig jul til jer alle 4, lyder som en dejlig tid der venter forude. Glæder mig til vi skal krea hygge 2014. Kærligste hilsner <3

Kommenter indlægget