Blomsterdage

Telefonkimen. Argh!! Nej nej, ingen grund til stress: Bedste blodprøvesvar ever. Ella er virkelig blevet HELT RASK? Hvornår begynder jeg mon at fatte det???

Skål! Tår af ristet drikkedunk i motorvejskø. Smiler til offspring i bakspejlet.

Hvor kom vi så fra? Nå ja; sommer – uden fællesorlov. Mor her alene på skansen med to friske piger det meste af skoleferien. Sæt igang!

Men hvad skal man mon finde på efter sådan et par vidunderlige solskins-uger på Mallorca? For familien er jo afisoleret i år. Alt er muligt! Alt skal nås. Nu vi endelig kan!!!

Hjemme. Brainstormer mig svimmel i knolden. Hvilke attraktioner og særværdigheder i hvilke byer? Måske nye er dukket op siden min brat afbrudte karriere i turistbranchen?

Synker sammen på bænken. Hedebølge. Pigerne hviner ind gennem hullet i den vildtvoksende bøgehæk. Med favnen fuld af markblomster. Til mig. Klipklappere, lysebrune skuldre, stropkjoler. Verdens smukkeste søstre.

Pakker planerne sammen og finder mig til rette. Lige her på terrassen. Ud over de aftalte bedste/fætter/kusine-overnatninger behøver vi såmænd ikke andet end:

Vejrmøller på boldbanen, frokostpizzaer ved fjorden, snobrød i køkkenhaven, legesyge klub-kaniner, kølig dukkert, bueskydning, akvarel, kortspil.

Og selvfølgelig en perlerække af ingen verdens ting @ Sommerskuret.

Jep! Dét er hermed planen for de næste uger. Nemlig.

Snobrød (god stor portion til fire personer): 50 g smør, 1/2 l mælk, 50 g gær, 4 tsk sukker, 1 1/1 tsk groft salt.

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Blanding i skål, rør gær heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Dej slås godt sammen. Skål dækkes med fx et låg – afsted til hævning et lunt sted i ca 1 time (nemt nok; indendørstemperatur i skrivende stund 29 grader!!!)

Vi spidder normalt pølser på snobrødspindene og snor dejen omkring. Til dessert bare dej om pind og marmelade i hul efter bagning. Eller skumfiduser og popcorn over de sidste gløder. Mums.

5 kommentarer
 1. Yvonne Thygessen says: 12. juli 201412:37

  Dejlig opdatering. God fornøjelse med at nyde sommeren og skuret og alt det andet sjove og rare og pudsige se sommer bringer. De bedste hilsner.

 2. Helle B says: 12. juli 201407:25

  Skøn skøn opdatering. Hold dog op hvor går det stærkt med at komme til at se godt ud for Ella. Langt hår og yndige bølger i håret. Sikke en vidunderlig plan for aktiviteter – nærvær!! Nyd den intense sommer. :-)

 3. Malene says: 11. juli 201421:25

  Smiler………….dejlige sommer billeder. Det gør mig så fantastisk glad og varm om hjertet og se og høre, at alt går i den rigtige retning. Skønne tøser ;o))

 4. Karen says: 11. juli 201421:18

  Lyder helt vildt hyggeligt :) hvis jeg skal gi et godt råd til et fantastisk sted så er det helt klart sagnlandet lejre i skal besøge en dag med god tid og masser af bål mad i tasken ;)

 5. Anna Høllund Nolsøe says: 11. juli 201421:00

  Jeg bliver TOTALT varm om hjertet af at læse om jeres skønne piger. Tror du snart begynder at fatte det❤️❤️❤️

Kommenter indlægget