OMG

Hækledame 1: Tak for optagelse i gruppen, sikke en masse inspiration. Her er mit tæppe, som endelig blev færdigt her i weekenden – er selv godt tilfreds :-)

Hækledame 2: Nej hvor flot! Hvilken opskrift har du brugt?

Hækledame 1: Den er fra et norsk krea-blad fra sidste år.

Hækledame 2: Wow – scanner du den ikke lige ind til os?

Hækledame 1: Øh det tror jeg ikke er helt lovligt, eller hvad?

Hækledame 3: Det er bestemt ikke lovligt – køb dog din egen Hækledame 2 (tagges)!!!

Hækledame 4: Ja, så køb dog din egen opskrift, din nærrigrad!!!

Hækledame 5: Utroligt som folk bare nasser sådan på andre!!!

Hækledame 6: Hvordan kan det dog være, vi skal have denne her diskussion hver fucking eneste dag. SÅ LÆS DOG GRUPPENS REGLER! Nar!

Hækledame 7: Ja sikke en idiot!

Hækledame 2: Undskyld så – jeg spurgte bare …

Hækledame 8: Jeg synes altså også, I er lidt stride i jeres kommentarer …

Hækledame 1: Du godeste. Jeg bryder mig ikke om tonen herinde og siger tak for nu. Melder mig ud igen. Hej hej.

Hækledame 3: Hvorfor fanden skrider du dig så ikke bare? Behøver du gøre sådan stort et nummer ud af det??? Røv altså.

Hækledame 4: Ja så smut dog!

Hækledame 8: Aj kan vi ikke lige prøve at tale pænt til hinanden herinde? Vi er da voksne mennesker? Måske admin (tagges) skal slette tråden her …

Hækledame 3: Åhr så skrid da selv ud af gruppen, hvis du er så sart! Vi har i øvrigt heller ikke brug for dig – med dine latterlige grønne grydelapper.

Hækledame 4: Og den der ækle kat! LOL!

Hækledame 5: Nå ja og tasken med æblerne – kan I huske den? Åh jeg dør af grin ROFLMAOYSST!

Sidder målløs tilbage.

Hvad i himlens navn får pæne krea-damer til at tale så grimt til hinanden? Og om hinanden? Dette er den tredje Facebook-gruppe, hvor jeg oplever mobning i så voldsom en grad, at jeg mangler ord.

Og det er ellers en sjældenhed …

Er det, hvad der sker med +20.000 kvinder på slap line? Almindelig hønsegårds-kultur? Eller er det den generelle trend – ligesom i trafikken, når andre bilister ikke kører efter ens egne standarder? Så er det helt i orden at skælde og smælde med rædsomme ord og gebærder? For offeret er jo væk sekundet efter, og så kan man tillade sig alt. Skal aldrig stå ansigt til ansigt med det sårede menneske. Aldrig tage ansvar for sine handlinger.

Jeg synes det er mobning. Digital chikane. Og det bør ophøre. Med det samme. Det hører ingen som helst steder hjemme. Ikke hos børn – og så sandelig heller ikke hos voksne.

Basta.

Og nej, jeg melder mig ikke ud af gruppen. Jeg tænker faktisk på at poste dette indlæg derinde. Så må vi se, hvor længe, det bliver stående …

Christ!

13 kommentarer
 1. Dorte says: 18. september 201409:48

  Indlægget blev postet i gruppen og fik halvandenhundrede likes og over hundrede kommentarer. God og sober debat. Men – som I skriver – så er det åbenbart ikke et helt ukendt fænomen. Dér var jeg nok bare naiv :-/

 2. Hannah says: 17. september 201409:55

  Godt brølt, løve. Det ville være rigtig godt at få en debat om hvordan vi behandler hinanden på fjæsen – vi er jo ikke teenagere mere.
  Har ofte oplevet det samme – tråden/emnet er sjældent problemet – for nogen virker det bare oplægget til at være ubehagelige og lave ballade.

 3. Jeanne Jensen says: 17. september 201408:19

  Ja jeg undrer mig hver gang jeg ser den slags – men jeg tror nu at det ofte er folk med et lavere selvværd der øger mobning præcis som mobbebørn – Tryk avler modtryk så en chef i dårligt humør kan være skyld i mange ting og ende med at være grunden til at hamsteren eller musen i en familie må lade livet. essensen må være at alle bør overholde regler love og så finde overskud til at være lidt søde ved hinanden :-) Hav en fantastisk dag

 4. Johanne says: 16. september 201421:37

  Åh suk. Det er det samme i hunde-facebookgrupper. Sørgeligt at voksne mennesker ikke kan finde ud af at tale ordentligt til hinanden. Hvordan skal vi så kunne forvente det af børn? Post det endelig! Advarer dig dog – jeg har forsøgt samme vinkel inde i hundegruppen. Det var bestemt ikke alle, som var begejstrede eller i besiddelse af selvindsigt/selvironi ;)

 5. Lise says: 16. september 201421:28

  Præcis samme emne har jeg idag talt med en strikkeveninde om… Hvad går der dog af folk?!

 6. Malene says: 15. september 201417:36

  Jeg har også meldt mig ud af en del af de der hækle/strikke-grupper på FB. Kvindfolkene derinde er simpelthen afskyelige mod hinanden.

  Indtil videre har jeg haft størst glæde i den gruppe der hedder “Strikning og Hækling” som Woolspire administrerer. Det er en ‘ordentlig’ gruppe hvor der tales pænt til hinanden – indtil videre :-)

 7. Gitte K says: 15. september 201416:27

  Hold NU op, hvor går det hedt til – kan du ikke opfordre til, at I skal ta’ den IRL – og så filmer du? Catfight med hæklenåle … it might be BLOODY :D

 8. June Spuur says: 15. september 201414:59

  Hvor er det bare godt skrevet – og hvor er det bare en typisk hændelse i grupper hvor der er mange kvinder tilmeldt. Det er ikke kun i krea grupper – men i ALLE grupper hvor det er kvinder. Jeg er medlem af flere grupper hvor det er administratorerne der taler så grimt til folk – og selvom det bliver sagt til admins i en pæn tone så får man af vide at man da bare kan skride ad helvede til hvis man ikke kan tåle lugten i bageriet. Føj hvor kvinder kan være nogle rigtig bitches. Jeg vil ikke med på den vogn. Jeg lister stille og roligt ud af sådan noget. Normalt er jeg ellers den type der sagtens kan lukke munden på den slags mennesker – men de er godt nok ikke hverken min tid eller min energi værd. Måske de har manglet en lærdom i livets skole.

 9. winnie says: 15. september 201413:14

  SÅDAN :-)

 10. Yvonne Thygesen says: 15. september 201413:09

  Ha ha, lige det indlæg gjorde at jeg i et øjeblik ikke begræd mine manglende håndarbejdsevner.
  Man kommer langt med venlighed også i hækling

 11. Cathrine says: 15. september 201412:19

  Fordi rigtig mange kvinder ikke har forstået at vi skal løfte hinanden og være stærke i flok – men istedet bruger de den her stærke feminine energi til at hakke, hævde og sladre, for noget skal de jo bruge den på.

 12. Steen says: 15. september 201411:52

  Det er så latterligt – det rr jo EB’s Nationen! værdigt….. Det der undrer mig hver gang jeg ser sådan noget, er at det faktisk er folk, der med navns nævnelse står frem (jeg antager at de fleste Facebook-profiler er med rigtigt navn og billede) og opfører sig som 3-årige…..

 13. Anna says: 15. september 201411:28

  Post det ENDELIG. Det kunne måske give en god debat. Er da også totalt måløs

Kommenter indlægget