En klagesang

Tøjkrise igen igen. My middle name. Skal vi ikke bare satse på, at kameraene finder andre og mere interessante motiver end Familien Kemoland til showet i morgen aften?

Tvivler på, jeg får tid til min ellers planlagte shoppetur her over middag. Sidder og venter på telefonopringning fra Udbetaling Danmarks barselskasse.

Og nej, det er ikke fordi der er flere babyer på vej. Det løb er vist kørt.

Men hvis jeg ønsker nogen som helst form for indtægt, indtil Ella er så frisk, at jeg kan søge job, må jeg selv lede efter midlerne i den offentlige paragraf-høstak, hvor jeg muligvis har fundet frem til meget hemmelig men yderst relevant bekendtgørelse.

For kommunen har uigenkaldeligt afvist al hjælp. Det skete ved møde i sidste uge. Der brat sluttede med undertegnedes dramatiske og tårevædede exit fra Rådhuset. Kampen var tabt allerede, da jeg slog røven i Ditzel-sædet:

 1. Når det syge barn er startet i institution (bare én time pr. uge) lukkes orlovs-kassen
 2. Når man ikke er fuld tid til rådighed (pga. delvist pasning af sygt barn) lukkes a-kassen

Dvs. ikke en krone i indtægt, indtil Ella er klar til fuldtids-pasning ude. Hvornår det så end bliver?

Lille Ella pus. Den gæve tøs, der har været så umanerligt meget igennem. At hun overlevede kræften, vågnede af koma og allerede året derpå er på benene igen, er ikke nok. Nej, hun må hellere se at komme over de kemo-trætte ben, evindelige lungebetændelser, up to social speed med sine jævnaldrende. Og dét i en vis fart.

Som sagsbehandleren ytrede i telefonen for blot et par måneder siden: “Synes du da egentlig ikke fem års udbetalinger fra det offentlige er mere end rigeligt?”

!!!

Endnu en dag i telefonen = shoppetur afblæst.

11 kommentarer
 1. Closure | Kemoland says: 11. november 201508:18

  [...] sine ikke-eksisterende kræfter på at tegne & fortælle for sagsbehandlerne sidste år. Under nederdrægtigt og ydmygende møde i klaustrofobisk glasbur på [...]

 2. Outbreak | Kemoland says: 28. december 201413:46

  [...] øjensynlig blevet så rask, at undertegnede under ingen omstændigheder kan forvente del i hverken tabt arbejdsfortjeneste fra kommunen eller nyligt fremfundne orlovspulje fra Udbetaling [...]

 3. kristine says: 31. oktober 201421:40

  Og inden da, fuld tid i 2år, og sideløbende fik min mand på deltid..
  Tror ikk det er lovligt, hvad m ankestyrelsen? Ved godt det tager et år mht svar… men kommunen skal jo udbetale med tilbagevirkende kraft. . Forsøg værd??

 4. kristine says: 31. oktober 201421:37

  Øv!! Hvor er der dog forskel på kommuner! Jeg har fået TAF for 5 timer pr uge ( det samme har min mand) i 4 år… netop gorfi Tobias ikk kunne klare en fuld dag i institutionen. . Suk!!

 5. Helle B says: 30. oktober 201406:24

  Den sagbehandler skulle have klask med et vådt franskbrød. Hvor uprofessionelt!

 6. Julie says: 25. oktober 201421:10

  Hvis du har været på TA passer det ikke det med daginstitution. Se her http://www.ft.dk/samling/20101/almdel/sou/bilag/58/908994.pdf afsnit 205. Det er vejledning til serviceloven og tæller på niveau med serviceloven.

 7. Marianne says: 25. oktober 201409:35

  Kære Dorte. Jeg er tilhænger af god og åben kommunikation, og i al kommunikation er der risiko for at misforstå hinanden. Men sådan et udsagn der…. Jeg bliver så vred på jeres vegne. Jeg ville simpelthen klage til chefen. Og jeg ved godt, at du har meget andet og måske ikke orker. Men det er bare ikke okay at få sådan en besked! Kram

 8. Louise says: 24. oktober 201422:09

  Årh! – Og så har man bare lyst til at sige, at du endelig skal klage over den sagsbehandler. – Men det forstår jeg virkelig godt, hvis du ikke har overskud. – Kender udemærket godt sagsbehandlere der pludselig er blevet “skrankepaver”!

  Synes Minna kommer med et godt foreslag ;) Det er på ingen måde ok, at I ikke kan få ro, til at komme lidt ovenpå inden I presses på den måde med økonomien. Det var jo for pokker også, noget helt andet, hvis I selv havde valgt at jeres liv havde formet sig sådan. – Men for søren, der er da INGEN der ønsker deres børn rammes af kræft! Jeg bliver simpelthen så sur og harm når jeg læser/hører sådanne umenneskelige udtalelser! At man vil være bekendt at sige sådan!

  Jeg håber du får en god afgørelse og selvfølgelig er berettiget til nogle penge på en eller anden måde.

 9. Yvonne Thygesen says: 24. oktober 201418:47

  Ak ak, hvis nu Ella havde været et utilpasset barn, så er er vips en million om året til sådanne. Man undres såre. Håber i finder muligheder. De bedste hilsner

 10. Minna Plauborg Nordahl says: 24. oktober 201415:24

  Det er dog de besynderligste regler der gælder både her og hisset!!! skulle i og jeres tapre datter ikke have lov til at blive frisk og rask i et naturligt tempo ??? følger med gru Bodil Jørgensens forløb
  man må undres og forarges,stor stor respekt for jeres kamp.bliv ved klag offentligt på forsiden af Ekstrabladet eller hvorsonhelst,du som er så velformuleret gå til dem. Kærlig hilsen. Minna.

 11. Marion jacobsen says: 24. oktober 201413:31

  det var da en skrækkelig udtalelse , jeg fik helt kuldegysninger og tænker , som om i ikke har været nok igennem, jeg liberal harm

Kommenter indlægget