Ekspert-udtalelse, indeed …

Faktaboks
Efter en knoglemarvstransplantation er patientens immunforsvar nulstillet og antistofferne pst væk. Gone with the Chemo. Derfor skal hele børne-vaccinationsprogrammet gentages.

Kære Dagbog
Jeg er i panik. Igen igen.

Under de seneste måneders fokus på den frygtede mæslinge-epedimi har jeg ellers følt mig ganske tryg. Var forvisset om, at vi var fint garderet imod det grimme virus, der netop har krydset Atlanten og nu truer med at ramme modtagelige 1) børn i vadmelstrøjer og 2) immunsvæklinge.

Alt som medierne blæste krisen op, slappede konen helt af. Vi havde intet at frygte med vores på det tørre; Ella blev jo vaccineret sidste år.

Lalleglad lod man sig interviewe af landsdækkende avis om situationen og opfordrede – med rolig Cancer Mom-ekspertise – pænt alle øko-familier til at give deres børn det lillebitte stik.

Hvornår præcist kortslutningen skete, vides ikke. Men kredsløbet er med garanti afbrudt.

For havde jeg været ved mine fulde fem, ville jeg da have genkaldt mig, at Ella stadig er i farezonen. Sidste års shot var jo netop kun med døde vacciner (difteri, stivkrampe, kighoste og polio). De levende vacciner (mæslinger, fåresyge og røde hunde) skulle først gives i år.

Hvilket Anders i sin cool facon stille pointerer ved søndags-morgenbordet, da snakken falder på emnet.

Meltdown.

Den gode sidste-dag-i-vinterferien-stemning forsvinder som dug for solen, og jeg raser.

Ved ikke lige nu, hvad jeg er mest gal over: Det faktum, at angsten aldrig nogensinde lader os i fred? Eller visheden om, at passiv kemobehandling uigenkaldeligt har stresset min hukommelse itu.

Sætter mig snøftende og grubler, mens Anders lufter ungerne. Inden solen går ned, skal planen være på plads. Enten:

1) Fremskyndet vaccine på Riget
2) Fremskyndet vaccine hos egen læge

Tænker vi lægger os fast på sidstnævnte. Da jeg netop har hørt rygter om mæslingeudbrud på selveste Transplantationsafsnittet.

!!!

1 kommentar
  1. Maja says: 22. februar 201519:15

    Nej for f*nden da. Øv. Krydser fingre og skynd Jer til egen læge. Jeg er pro-vaccine og synes simpelthen det er så egoistisk ikke at vaccinere – herd-immunity er netop med til at beskytte børn som Ella, og børn der er for små til vaccine. Og dem har de fleste af os jo på et tidspunkt. Vi boede i USA da min mindste blev født og der var jævnligt kighoste- epidemier (forøvrigt der de har mæslinge-epidemi nu – Californien).. og jeg var da skrækslagen. Fik endda en booster som gravid (just in case). Da sønnen på 3 pludseligt fik akut hoste + opkast blev han og mand sendt direkte til læge for kighoste-tjek – jeg havde nemlig haft mødregruppe med babyer på besøg. Det var heldigvis bare alm hoste – han har alle vacciner, men netop kighoste dækker kun 90%…

Kommenter indlægget