Suk

Hele Noras skolegang har vi knoklet på med lektiehjælpen, så hun har kunnet følge bare en smule med i pensum.

Alle de mange år, hvor tankerne om syge lillesøster har blokeret for koncentrationen i klassen – og hun til sidst blev hevet ud af skolen og flyttede med familien ind på Riget.

Endelig – ENDELIG – er skuden vendt. Nora læser i sine frilæsningsbøger helt uden tvang, er skarp til matematik (som far) og er vild med fransk (som mor). Hurra!

Men nu kan vi gudhjælpemig begynde forfra med hjemmeundervisningen. For Ella keder sig bravt i skolen. Og det efter kun et par måneders skolegang. Æv.

Hun vil ikke afsted om morgenen og siger, at hun kun laver opgaverne i timen, for at lærerne ikke skal blive sure. Gider kun frikvarter – og dem er der alt for få af. At vi ved det.

Ella vil ha’ lektier, tak. Hun vil læse og regne på et helt andet niveau, end sine kammerater.

“Aaaah altså – ikke igen!!!”, brokker hun, når vi gennemgår ugeplanen: Bliv fortrolig med tallene 1-10  og Nu skal vi arbejde med et nyt bogstav i lydposen. “Hvorfor pokker skal vi ikke lære at skrive historier – eller gange ligesom Nora? Og hvad med engelsk???”

Jeg er frustreret! For ligeså meget energi, det kræver at have et barn, der er bagud – mindst ligeså meget energi kræver det at have et barn, der er foran. Det vidste jeg ikke.

Hun er en skarp tøs, ingen tvivl om det. Men en del af hendes vid skyldes jo nok også, at den i lange perioder har stået på stilleleg herhjemme. Når man er lammet fra halsen og ned og koblet til alverdens slanger og apparater – hvad får man mon så tiden til at gå med dagen lang? Bøger, bøger og atter bøger. Og en enkelt film eller to.

Der er desværre ikke meget hjælp at hente i skolen. Det er åbenbart et luksusproblem, som vi selv er ansvarlige for at løse. Ella har nu pløjet sig igennem første bind af Anders’ gamle Søren og Mette, er i fuld sving med nyerhvervet træningshæfte og har gennemspillet begge husets lærings-brætspil Børne Scrabble og A-Å. Printeren har kørt en stak børnekrydsogtværs ud og Nora gi’r den gas med hjemmelavede regneopgaver.

Nå, men her løb vi så tør for idéer. Og energi. Suk.

7 kommentarer
 1. Dorte says: 6. oktober 201510:27

  TAK for gode idéer og indput – der er godt nok mange gode forslag både her og som kommentarer på Kemolands Facebook-side. Skønt med lidt assistance i en (fortsat) hård tid … <3

 2. Lotte says: 29. september 201522:15

  I det hele taget – bare gå på skoleapps-hjemmesiden, så tror jeg du/I bliver dækket ind…

 3. Lotte says: 29. september 201522:14

  Istemmer gratisskole.dk og vi har også haft brugt de gratis sider på 123abc.dk. Og så biblio med bøger med forskellige lex-tal. Til ipad har vi brugt Ordkøkkenet og nogle andre apps, men det var altså et hit at rykke over på ipad – det er nemmere lige at lave lidt, lege videre, og så lige lave lidt mere…
  Desuden – det er lige gået op for mig at det er Ellens far (Ellas Ellen), som skriver på Politiken. Sad og tudede over hans indlæg om søndag d. 27. Han skriver som en drøm! Det er så smukt!

 4. Name says: 26. september 201522:31

  Gratisskole.dk er et hit.

 5. Merian says: 25. september 201522:20

  Hejsa. Har I prøvet med gratisskole.dk eller printland.dk
  Ellers må I ned til boghandlen og hente en stak gode opgavebøger

 6. Yvonne Thygesen says: 25. september 201518:38

  Dejligt at pigerne er kloge, håber at i finder en løsning, så de kan blive udfordret med lektier.
  De bedste hilsner

 7. pernille R says: 25. september 201517:49

  Skønt med sådan en kvik datter :-) På vores lokale bibliotek, er der masser af læse-let bøger, måske det også findes på jeres.. ? Tror vi alle har vores skole-udfordringer… og at mange ting kommer an på læren… Nyd dine skønne piger :-) kh. Pernille – mor til 4

Kommenter indlægget