Tillykke til husbonden

Så blev manden 39 år, og i dagens anledning havde Nora valgt frøkager til morgenmad hos bageren. Senere kom bedsterne til middag og husets gode valnøddelagkage med nougatine.

Valnøddelagkage med nougatine (5-6 pers.): 2 dl sukker, 200 g valnøddekerner, 6 dl piskefløde (kold og meget frisk), 4 lagkagebunde (eller 6 hvis man ønsker at lave til større antal pers – så bliver den flot høj), lidt sød masala eller sherry, ca 3 spsk mørk kakao, flormelis, lidt og meget stærk espressokaffe, 10-15 valnøddekerner til pynt.

Smelt sukker langsomt på en slip-let-pande. Tilsæt valnødder, vend dem godt i karamelmassen og hæld det hele op på bagepapir. Afkøles. Knuses groft i foodprocessor i intervalkørsel eller med kagerulle (kødhammer kan også gøre det). Pisk fløden til skum, den knuste karamelmasse vendes i.

Lagkagebund 1 på fad, drys med en spsk hedvin, dryp med en spsk kakao, smør karamel-skum på – fortsæt med de næste lag. Lad trække 4-5 timer i køleskab. Sigt flormelis over (gennem si), glasur røres af espresso og flormelis og dekorer med tyllepose. Læg halve valnædder øverst.

MUMS!

0 kommentarer
Kommenter indlægget