Tilbagefald :*-(

Kl. 14: “Jeg er lige blevet ringet op af lægen”, meddeler Anders rystet, da han træder ind af døren, “der er kommet svar på blodprøverne fra i morges – og det ser ikke godt ud. Der er fundet kræftceller i blodet.”

Køkkengulvet blævrer under fødderne på mig. Jeg vakler over til trappen og kigger ned på Ella, der pænt tager jakke og sko af efter indkøbsturen med Far. “Hej Mor, vi har købt mælk!”

Kl. 18.30: Ankomst til Riget. Lader chaufføren pådrage sig en arbejdsskade med autostol, overfyldt IKEA-pose og IT-taske, for jeg kan intet bære; kan knapt holde min krop oprejst. Tunge fødder, gummiknæ. Datters lille lune hånd i min.

Metastaser af sorg.

“Hurra”, jublede hun, da jeg fortalte hende, at vi to skulle på udflugt til Riget og spise is og ostehapser inden sengetid. Hun gik fluks igang med at pakke sin lilla tur-taske – kunne næsten ikke vente, til taxaen kom. Tog afsted, inden Nora nåede hjem fra svømning.

Kl. 22, Roskilde: Storesøster græder over dagens nyheder. Anders trøster.

Kl. 22, Børneonkologisk Afdeling 5054: Ella sover sødt. Mor drikker medbragt Barbera d’Asti Superiore med MacBook på skødet:

Kære alle venner – her får I lige en dum nyhed: Vores lille fighter Ella har fået konstateret tilbagefald, og vi indlægges i aften :(

og

Kære alle 2.c-forældre – Noras lillesøster Ellas leukæmi er kommet tilbage. Vi er helt i chok herhjemme og er tilbage til start med indlæggelser og isolation. Det bliver et hårdt og farligt forløb, hvor Nora får brug for alle sine gode venner. Vi håber, I vil tale med jeres børn om situationen, så de forstår, hvorfor Nora er ked. Mange hilsner fra en trist fam. Rasmussen

 

 

7 kommentarer
 1. Courage | Kemoland says: 10. december 201515:12

  [...] Men jeg nåede ikke at ansøge, før vi pludselig stod midt i endnu en kamp. [...]

 2. Aniversary … og en film | Kemoland says: 26. september 201417:38

  [...] går var det præcist to år siden, gulvtæppet blev revet væk under fødderne på os. Og vi måtte begive os på endnu en kold og [...]

 3. Anniversary | Kemoland says: 25. september 201317:10

  [...] 25. september er nemlig en mærkedag – i dag for et år siden  gik vores verden i tusind stykker. For anden [...]

 4. Helle says: 27. september 201210:17

  Tårene triller. Suk hvor er det forfærdeligt, Dorte. Tænker på jer. Som sms’ede dig, så kan vi tage Nora med på Gimle for børn og få en oplevelse en søndag.

 5. Tina says: 27. september 201208:54

  Kære Dorte og famile. De varmeste tanker til hele jeres familie og lille fighter Ella, hun har gjort det før og vi må tro på hun bekæmper det igen. Er så trist.
  Stort knus og mange tanker til jer alle.

 6. Tine says: 27. september 201200:08

  Sidder sgu lige og tuder lidt, Dorte. Hvor er der bare ingen retfærdighed til- og der er oceaner af smerte. Savner jer alle sammen !

 7. Connie says: 26. september 201219:34

  Pas godt på hinanden, og giv begge piger et stort knus.
  Tænker på jer……kan ikke forstå det.

Kommenter indlægget