Her er så stille nu …

“Se Far, der er stjerner!”

Ella peger mod en mørk oktoberhimmel, da hun trisser ned til taxaen med Bamse i hånden. Jeg lukker døren i og tuder til mig selv i garderobespejlet.

Pulsen var kommet op på 140 og feberen stigende. Det blev til én enkelt overnatning hjemme i Roskilde, så måtte hun atter indlægges.

“Pis”, mumler jeg, mens jeg rydder op i stuen, hvor Ella har tilbragt det meste af dagen på sofaen med tæpper og puder. I badeværelset, hvor Ella fik sit aftensbad, mens hun rystede over hele sin kræftramte krop. I køkkenet, hvor Ellas service står ganske urørt, fordi hun endnu en gang kastede op, netop som hun skulle til at sætte sig til bords med os andre.

Hendes ansigt er på få dage blevet gammelt og sygt at se på: Hvid og stram omkring munden, smalle fortrukne læber. Rød under øjnene, halvlukkede låg. Gusten i huden – pånær omkring hendes nyligt anlagte venekateter, hvor operationen har efterladt blå mærker og gult operationssprit. Håret er dødt og uglet; om en uges tid begynder det at falde af.

Et hemmeligt sted dybt inde i mig har jeg allerede sagt farvel til min lille pige.

Det er hårdt at erkende men sandt. Jeg forsøger skam ikke at beskytte mig selv ved at forestille mig det værste – følger såmænd bare mine instinkter. Og de siger, at det ikke kommer til at gå denne gang. Tror ikke mere. Har jeg mon nogensinde gjort det?

6 kommentarer
 1. Marie Louise says: 8. oktober 201207:36

  Internet og telefon skiftes til at være nede, men jeg tænker stadig på dig.
  Godt at høre, at der også er ok dage mellem de sorte. Jeg forstår dig så godt.
  Kram herfra.

 2. Tine says: 7. oktober 201220:26

  Ja, sikke en dans … (((<3)))

 3. Dorte says: 7. oktober 201218:44

  I dag er en ok dag, i går noget lort. Christ, hvor det svinger …

 4. Tine says: 7. oktober 201218:29

  Åh, Dutten. Mirakler kan ske og kærligheden er størst. Det er farligt at elske, for man kan miste. Og det er ok at miste modet og tænke det værste. Ingen af os kan bære dine byrder, men vi er her. Jeg er her.

 5. Farmor & Farfar says: 7. oktober 201209:42

  Tænker på den allerførste dag på Riget og bogens afsnit om de gule affaldsposer. Det viste sig, at HELT så slem var medicinen ikke ved “den lille tykke baby”. Det må være den meget skrappere kemo, som nu kræver sit – med renters rente. Det er modbydeligt hårdt, men forhåbentlig baner den vej for mirakler. Det må vi tro – tro på det! Omfavner jer alle fire i tankerne.

 6. Inge says: 6. oktober 201222:11

  Ja, der findes stjerner og der findes mirakler. Måske er Ella et af dem?! Giv troen, håbet og kærligheden plads. Af disse tre er kærligheden størst… Elsk alt det du kan Dorte. Det vil give dig styrke. Knus herfra

Kommenter indlægget