Mulig havsnød

Sidder i min lille kutter og tøffer støt og roligt afsted. Følger strømmen. Bump, ritsch! Snittede lige kysten med højre flanke. Nå, nu må jeg vist hellere lige skifte damebladet ud med søkortet og koncentrere mig: Supplerende informationer i nederste hjørne advarer om farefyldte vande forude.

Det blæser op – skulle måske kaste anker og venter på, at vejret ændrer sig? Nå, det er åbenbart den rene dødsdom – må forsøge mig med navigation gennem smal klippefyldt sejlrende uden bøjeafmærkning eller radardækning. Hvad så med et lille ledefyr eller assistance fra havnefoged? Heller ikke.

Åbner mig en Irma-pilsner, bider tænderne sammen og fatter roret.

- – - – -

Sidder på sengestuen og kigger på en sovende Trulle. Læner mig tilbage i puderne. “Klynk, snøft – min mave gør ondt”, piver Ella. Lukker MacBook og løfter op i hendes t-shirt. Ringer på sygeplejersken: “Min datters mave er hævet helt vildt op, hvad er det, der sker?” Læge tilkaldes. Mulig søforklaring: Intramuskulær peg-asparaginase-shot i sidste uge har givet feber pga. akut pankreatit – betændelse i bugspytkirtlen – med tilhørende væskeophobning omkring organerene. Gisp! Sonde stoppes øjeblikkelig (fyldte tarme kan forværre tilstanden) væske øges + infusion af æggehvidestof (binder væsken) og vanddrivende (udskiller væsken). Tøsen ligger slatten hen.

“Erhm, vi venter vel med at gå i gang med næste kemo-blok, til Ella er frisk igen?”, spørger jeg forsigtigt. “Ikke nødvendigvis,” er svaret, “det afhænger helt af resultatet af den snarlige knoglemarvsbiopsi; er der ikke opnået den ønskede remision af leukæmi-cellerne, følger vi protokollen – uanset hvad – for at kræften ikke skal sprede sig.”

Åbner mig en Irma-pilsner, bider tænderne sammen og kysser Bel.

10 kommentarer
 1. Charterferie forlænget :-( | Kemoland says: 1. marts 201317:31

  [...] lige “lånte” med ned på stuen fra et rullebord på gangen. Åbenbart i familie med efterårets kedelige pankreatit med nogenlunde samme behandlingsform. Antibiotika i rå mængder suppleret med vanddrivende (derfor [...]

 2. Karina G says: 16. oktober 201222:00

  Åh! Må I snart komme sikkert i havn.

 3. Marianne says: 16. oktober 201221:38

  For dem som sejler i farefyldt farvand, symboliserer ankeret håb….ønsker et stort anker må finde vej til dig og dit skib |-)

 4. Inge says: 16. oktober 201221:38

  Tak for lån af dig og Nora igår. Tror Nora fik sig en god aften med Mikkel og Mathilde og Maria. Håber du og Ella får en rimelig nat. Kram Inge

 5. Dorte says: 16. oktober 201220:56

  Kære Anne – din enkle og hjertelige hilsen bringer lykke. Hvor er det dog kærligt af dig at skrive – 1.000 tak!

 6. Anne says: 16. oktober 201220:52

  Kender dig ikke, men er faldet over din blog som rør mig dybt. Hvor må det være en udfordrende tid for jer alle. Kan desværre ikke formulere det så elegant som dig. Men alle de bedste ønsker og tanker til Ella og jer andre.

 7. Maria Møhring says: 16. oktober 201219:18

  Puha nu får jeg også helt ondt i maven. Håber bølgerne snart lægger sig, og at i kan få øje på et fyrtårn i det fjerne.

 8. Heidi Dyreby says: 16. oktober 201219:17

  Håber i snart er i roligt farvand igen…så i bare kan flyde afsted og mærke blide og rolige bølgeskvulp…håber og tror…

 9. Dorte says: 16. oktober 201219:05

  Pankreatit-tal stagneret – en masse frikadeller konsumeret!

 10. Farmor says: 16. oktober 201219:03

  Jamen, gik det da ikke en smule bedre i dag!?

Kommenter indlægget