Er du pårørende?

Når man er i krise, beder man sjældent selv om hjælp, for man kan tit have svært ved at se frem i tiden. Her får du tre konkrete forslag til, hvordan du kan støtte:

1. Madlavning
Skal I ha’ frikadeller til aften, så lav dobbeltportion og sving omkring familien med en posefuld – man lever meget af fastfood, da der ofte ikke er tid eller overskud til at handle ind eller kokkerere. Et par friskbagte grovboller til de raske søskendes madpakker er også et hit.

2. Husarbejde
Er du nær ven eller familie, så spørg om en nøgle, næste gang de er indlagt, og foreslå at fylde køleskab og fryser op, tømme opvaskemaskine, vaske en kurvfuld tøj eller svinge gulvskrubben, mens de er væk. Det er deprimerende at leve i en kuffert, og man kommer ikke til bunds i huset, når der hele tiden flyttes ud og ind af hospitalet. Skulle den syge udskrives til et par dages orlov i hjemmet, er det også vigtigt, at der er rent af hensyn til det svækkede immunforsvar.

3. Raske søskende
Forældrene kan have rigtig dårlig samvittighed over for det raske barn, som ofte kommer i anden række. Inddrag de raske søskende i jeres egen hverdag og kom med konkrete invitationer á la: Vi vil gerne have Nora med os på rideskole i morgen eller spejder på onsdag! Min datter skal lave lektier til dansk i eftermiddag – vi vil gerne invitere Nora hjem til os fra skole til hygge & læsning. Vil Nora med i skoven på lørdag? Vi henter kl. 11, sørger for frokost undervejs og er tilbage med hende kl. 15.

Og ellers masser af kys & kram …

3 kommentarer
 1. Gitte says: 6. november 201211:19

  Så rigtig så rigtig, stik dem folderen mor, far og cancer fra FCB, den er også meget konkret…

 2. Louise says: 29. oktober 201208:03

  Det kan ikke skrives mere tydeligt. Da vi var indlagte, kunne vi ikke finde ud af, at bede om hjælp, og det var desværre meget få der kunne overskride grænsen, og bare gøre præcis det der skulle til, nemlig de helt basale ting, som du skriver der skal til for, at hverdagen fungere. Gid vi havde kendt til din blog, for du skriver det meget klart og tydeligt, og det hjælper sku, at vide at man ikke er den eneste der har diverse tanker/følelser. Tak for hjælpen, ja det hjælper mig at læse din blog, og god bedring til Ella.

 3. mormor says: 28. oktober 201221:40

  Det med at hygge sig med Nora, var det min tur til denne weekend. Det blev til et par skønne dage med kusinerne, Elizabeth og Nora, som kommer fantastisk godt ud af det sammen. Og heldigvis at vi har fået mulighed for telefonisk fjernbetjening af varmen til sommerhuset i Rørvig, så det nu næsten er blevet et helårshus. Og så var det skønt med en gåtur efter ting og sager ved stranden.
  Tak tøser, I gav jeres mormor en dejlig oplevelse.

Kommenter indlægget