Vinter-klar

Går en kold tid i møde.

Maria og Stine hopper med i bilen til sommerskuret. Klargøring af hytten på programmet; sne og slud på vej. Tyvstartede sidste weekend med frost-sikring af vandrør og -tanke, mens jeg blev interviewet til sommerlandets lokalavis.

Vi mødes af det vildeste kloakkerings-kaos i lyngen og må parkere hos naboen på den anden side af vores lille skov. Pumperne kører åbenbart i døgndrift for at nå tilfredsstillende grundvandssænkning.

Bli’r skønt at slippe af med den klamme septiktank

Der arbejdes: Trampolinen rengøres og får lunt dækken på. Legesager, havemøbler og parasol bæres i redskabsskuret. Dyner  og puder emballeres og arkiveres. Køleskabet tømmes. Sådan.

Tusmørket sænker sig. En stor smuk birke-stub transporteres ud til bilen på pigernes legevogn – den skal fremover bo hos Stine.

Skål! Hvidvin og vanille-gifler foran brændeovnen, inden strømmen afbrydes. Lukke, låse og på med pandelampen. Tre veninder snubler sig fnisende gennem det kulsorte vildnis og finder bilen. Finder Roskilde. Finder dejlig indisk middag i centrum.

Vi kommer og vækker dig igen til foråret, kære sommerskur, det lover vi. Når den mørkeste tid er vel overstået. Så pynter vi op til fest. Fejrer – med flagranker og kulørte lamper i trækronerne – at du stadig er i vores liv. At vi for anden gang kan byde foråret velkommen i lyngen.

Og i familien.

3 kommentarer
  1. Dorte says: 6. november 201218:44

    Hehe – det gik ok, Marie Louise; tror måske ikke vi fik sat slangen godt nok på. For det gik som smurt!

  2. Marie Louise says: 6. november 201218:18

    Håber det gik lettere end sidst vi lukkede Skuret ned sammen… Husker stadig en meget lang eftermiddag og aften sammen – med en vandhane, der nægtede at holde op med at dryppe :-)

  3. Svigermor says: 5. november 201216:46

    Dejlige vakse piger du kender og – vaks svigermor, der har indkøbt pandelamper til Sjællands mørkeste sommerhuskvarter. God investering :)

Kommenter indlægget