Dagene længes

Venter uden for Terminal 3 på min mor. Skønt hun bare sådan smutter afsted sydpå, når vinteren strenges – også selv om det er jul. Efter en 80 stk. af slagsen er der måske heller ikke så meget mere magi tilbage?

Magien var imidlertid at spore hos vores to piger, lige fra borddækning over mandelgave til den febrilske venten på, at opvasken blev overstået, så træet kunne tændes og dans + gaveoppakning begynde.

Den traditionelle julefrokost hos Farmor & Farfar anden juledag satte fint punktum for højtiden, og jeg glæder jeg mig nu til at få julepynten ned og væk.

Oprydning. Renhedsfølelse. Nyt kapitel.

Og kapitlet hedder Ellamusens knoglemarvstransplantation.

Julen var for et par uger siden bare en periode, der skulle overstås. Orkede den ikke. Men over de seneste dage er det dog flere gange lykkedes mig at gå ind i glæden med børnene og finde fragmenter af ro.

Lille julefred.

Sådan har også transplantationen ligget som en mørk og udefinerbar blanding af events langt ude i fremtiden, som jeg hverken har kunnet eller villet se i øjnene. I formiddags – med overfladisk vejrtrækning og svedige håndflader – tog jeg så endelig mod til mig og åbnede transplantationsafsnittets to intro-mapper:

1) Min nye knoglemarv
2) Patientens bog – velkommen til Knoglemarvstransplantationsafsnit 5061

Skøjter hen over 1) en børnebog om forløbet henvendt til den mindreårige transplantee. Sipper en halvkold kaffetår og åbner 2) en kombi af forældre-guide, samlehæfte og tidsplan.

Gennemlæsningen tager under 1/2 time. Nå, det var så det! Overraskende lettet.  Og det var slet ikke så slemt endda. Måske disse nøgterne info-ark kan få nydiagnosticerede med andre blodsygdomme eller immundefekter til at freake ud, men de fleste informationer viste sig for mig garvede cancer-mom at være særdeles velkendt stof, såsom de voldsomme kemo-bivirkninger og ekstreme hygiegne-regler. Højisolation i ugevis i forbindelse med immunsupprimerende behandling ligeså.

Nej, dét, der giver mig hjertebanken, er de par linier, der beskriver det lange efterforløb og mange eventuelle følgesygdomme op til et helt år efter Dag 0. Hvis man ellers skulle være så heldig, at tøsen tager pænt imod sin nye marv, vel at mærke. Men her synes fagfolkene åbenbart, at de bør holde lidt igen med informationerne og vælger således blot kort at henvise til et par yderligere informationsfoldere, som uddeles på et senere tidspunkt.

Ahr – halvirriterende. Beslutter mig for at efterspørge materialet ved upcoming intromøde. Skal nok selv bestemme, hvornår min kvote for skummelheder er nået. Tak!

Anyway, foreløbig agenda:

 • 8/1 2013: Forsamtale
 • 14/1 2013: Forundersøgelse
 • 28/1 2013: Indlæggelse til forbehandling
 • 6/2 2013: Dag 0 (selve transplantationen)
4 kommentarer
 1. Tante T says: 28. december 201214:28

  Din blog idag rammer lige ind i mit hjerte og sindstilstand. Hjemkomst til nedpakning af julepynt- total antiklimaks. Pigerne synger godt nok julesange endnu. Mange tanker om hvad der skal ske i januar og februar hos mig også. Kunne godt lige tilbringe en eftermiddag med dig. Måske jeg skulle have gjort som Inge- samlet kræfter med en god bog under solen.

 2. Inge says: 28. december 201213:56

  Puha en omgang læsning for dig Dorte. Men godt du har taget hul på det. Kender godt til at ville vide alt for så kan man selv forholde sig til det i eget tempo. Så gå til den ved næste Info møde. I er i mine tanker. Knus og krebsemasker Inge

 3. mor says: 28. december 201200:23

  Godt Dodde, at du sa´ “Rejs Mut, vi er muligvis på Riget hele julen”. Det var I heldigvis ikke.
  Solen gav mig lidt kræfter til igen at hjælpe, når I trænger til det.
  I – og hele vores lille familie – går en hård tid i møde. Men det skal nok lykkes.

 4. Heidi Dyreby says: 27. december 201222:53

  Uh nogle nervepirrende måneder i vente..men i Har styrken og kærligheden…

Kommenter indlægget