Endnu en mundkurv

“Nej – vi står fast på vores beslutning: TV2s filmhold er ikke velkommen på afdelingen!”

Projektlederen forsøger at komme til bunds i afslaget: “Jamen hvad er jeres begrundelse – der er da lavet indtil flere optagelser over årene om kræftramte børn på Rigshospitalet?” Centerlederen afslutter samtalen med at beskrive Ellas sag som meget kompleks.

Jeg mangler bandeord. Og svar:

Hvad er dog det, der gør min datters sag så meget mere kompleks end andre patienters? Skyldes det hendes sygdomsforløb og generelle odds for at komme helskindet igennem behandlingen – eller kunne det tænkes at være hendes rapkæftede mors bog, blog og TV-indslag???

Hælder til sidstnævnte …

Min gode mulvarp på Børnekræftafdelingen (he he) netop blevet bekendt med, at personalet – ud over ikke at tale om KEMOLAND på arbejdspladsen – nu også er blevet beordret til at holde sig væk fra bloggen her. Selv i fritiden! Er det egentligt lovligt???

Nå, men I kan vel allesammen gætte, hvordan jeg reagerer på et forbud? “Kæmp for alt, hvad du har kært”, lød det pivfalsk fra min far, når han hyppede sine minimum syv forskellige kartoffelsorter.  Og hvor havde han ret. Ytringsfrihed – retten til uscensureret meningsudveksling – det er, hvad jeg har kært. Og jeg kæmper. På trods.

Løsningen hedder i alt sin enkelthed: Soffistikeret videoblogging under indlæggelse suppleret med professionelle optagelser uden for hospitalets mure. Mange timer er allerede i kassen – flere på vej. For der er vel for helvede ingen, der vil formene mor med kamera adgang til sin egen datter?

Allerede mange har bakket mig op i mit projekt. De tror – ligesom jeg – på, at det måske ligefrem kunne gå hen og blive en styrke for det færdige resultat, at Riget har meldt sig ud. På den måde er vi ikke underlagt deres gennemsyn inden evt. offentliggørelse under sommerens Knæk Cancer-uge. Hermed mere autensitet. Mere ærlighed. Flere velgørende kroner i kassen. Så ta’r bagvejen og håber på et brugbart resultat.

Ta’ den, fru Centerleder! Og godt nytår …

10 kommentarer
 1. Anonym says: 30. november 201321:32

  Ved du hvad – jeg var engang ansat under selvsamme centerleder. På et tidspunkt så jeg mig nødsaget til at klage over en oversygeplejerske til hende fordi selvsamme oversygeplejerske var umanerlig grov og forfærdelig overfor sit personale.

 2. Anne says: 29. november 201312:59

  Det er desværre langt fra første gang at sygehusledelsen cencurerer. Beundrer til stadighed min morbrors kamp for lægers ytringsfrihed under HS sygehusledelsen i 1998 – hvor han fik besked på at kunne han ikke lide lugten i bageriet, så kunne han bare gå. Og det gjorde han så – med smækket dør og kæmpe offentlighed omkring det. Fik ombudsmandens støtte i sagen. Det var mystisk nok også børneafdelingen der stod for skud dengang…

 3. Den forbudte Ella-film | Kemoland says: 28. november 201320:09

  [...] Bloggen lever. Trods grimme reprimander. [...]

 4. EllaBella Movie Star | Kemoland says: 17. august 201322:17

  [...] umiddelbare senfølger, er et andet projekt nået til vejs ende; nemlig optagelserne til den lille Ella-dokumentar, som TV2 sender i forbindelse med Knæk Cancer. På mandag lukker en klipper sig nemlig inde i en [...]

 5. Anna says: 31. maj 201317:43

  Er det stadig planen at der skal laves en dokumentar om jeres forløb?

 6. skejbymom says: 15. februar 201301:48

  Kom over til os der er rart at være :)

 7. marion Jacobsen ( tinas Mor) says: 1. januar 201320:15

  det er dog for mærkeligt, kæmp alt hvad du kan godt nytår m

 8. Inge says: 1. januar 201311:03

  Du er for sej Fru Falkenberg Rasmussen. Jeg bakker totalt op om din faders udsagn om at kæmpe for alt hvad du har kært – og vil lige supplere med et udsagn, som min far har lært mig: Hvor der er vilje er der vej!
  Knus og nytårskram og krudt fra Inge

 9. Forarget says: 1. januar 201310:59

  Det er da for skrapt. De hyler om at vi alle skal være medvirkende til at indberette de utilsigtede hændelser, indrapportere patientforløb/cases man kan lære noget af, og så afvises I med den latterlige begrundelse. Jeg har læst din bog, og jeg tror du har ganske ret i, at begrundelsen for afvisning af TV2 ikke ligger i Ellas komplekse forløb. De frygter at blive hængt ud, og nok med god grund. I Hospitalsenheden Vest opfordres alle, patienter, pårørende og ansatte til at henvende sig til chefsygeplejersken, hvis man har noget på hjerte, godt eller skidt, i et bestemt forløb. Alle kan vel for f…. Da lære af at noget ikke gik som det skulle.
  Ella er heldig at landede i jeres familie, som orker at kæmpe. Hold ud, det nytter – i hvert fald for Ella. Der skal nok desværre år til, før det gavner andre patienter.

 10. Pernille says: 31. december 201215:45

  Hej Dorte, I ønskes et godt nytår, med al mulig held og lykke.
  Knus.

Kommenter indlægget