Tagine-guf

Efter maveondet primo december er Ellas appetit faldet fra svingende til praktisk talt ikke eksisterende. De seneste par dage har hun været tydeligt forkvalmet af de forskellige kemopiller, hun har fået ordineret indtil transplantationen. I går nat vågnede vi brat ved, at hun kastede op – og kom i tanke om, at vi vist gav kvalmestillende efter torsdagens MTX under vedligeholdelsesfasen tilbage i 2011.

Lykkelige 2011. Hvor vi troede, at Ella var på vej mod et normalt liv som rask Tudse.

Nå, men ungen spiser meget sporadisk – og kun kød. Så vi lagde hovedet i blød og inviede i går Anders’ nye julegave-tagine:

The traditional tagine/tajine pot is formed entirely of a heavy clay. It consists of two parts: a base unit (can be taken to the table for serving) and a large cover (sits on the base during cooking) that is so designed to promote the return of all condensation to the bottom. 

Kort fortalt bevarer en tagine saft & kraft til alle simreretter og kan bruges over åben ild, på grill, komfur eller i ovn.

Kemolands simregryde: 800 g tykkam i klodser (2-3 cm), 3 løg i både, 7 tykke skiver chorizo-pølse, 1/2 kg kartofler, 1 stor rød peberfrugt i strimler, en bakke halverede cocktailtomater, 250 g kvarte champignoner. Brun kødet i olie lidt ad gangen. Fyldt taginen med alle ingredienser + 2 dl boullion. Ind i ovnen ved 225 grader ca to timers tid. Omrør et par gange undervejs.

8 kommentarer
 1. Kemoland says: 21. oktober 201516:20

  [...] for alvor blevet tagine-tid. Slow cooking. Vores gode potte fra Emilie Henry, som vi købte for en tre års tid siden, bliver jævnligt afprøvet med nye saftige opskrifter [...]

 2. 3 x sides | Kemoland says: 27. september 201515:09

  [...] broccoli (på foto serveret med simregryde) 1 stor broccoli i buketter 2 spsk sesamolie Lidt [...]

 3. Marion (farmors søster) says: 8. januar 201319:05

  Kommer pludselig i tanke om, at jeg har set sådan en tagine før. For en del år siden, mens Flemmings far endnu levede, inviterede Flemmings bror Steen sine forældre samt Flemming og mig til en lillebitte marokkansk restaurant i Valby. Jeg husker ikke mere hvilken slags kød, vi fik; men det var mørt og meget lækkert. Jeg håber – trods alt – at taginen kan lokke lidt mad i Ella.

 4. Agnethe says: 6. januar 201321:39

  Sender en varm og medfølende tanke til jer alle. Kender alt for godt frygten for at miste det man har allermest kær. De forfærdelige perioder med tilbagefald i barnets sygdom. Den evige dårlige samvittighed man har overfor søskende til det syge barn. Parforholdet der i perioder nærmest ikke eksistere fordi man bruger al sin energi på syge og raske børn, for ikke at nævne selve sygdommen og alle de beslutninger der skal tages.
  Godt nytår til jer, håber VIRKELIG 2013 må blive et lysere år for jer!

 5. Dorte says: 6. januar 201309:51

  Jo, Ella spiste både lidt kartofler og kød – men kun på skødet af Mor ved madning. Suk!

 6. Dorte says: 6. januar 201309:50

  En tagine kan vist noget mere end en stegeso, idet den duer til mange forskellige varmekilder, og så sker der en anden slags fordampning pga. skorstens-låget m/uden hul.

 7. mormor says: 5. januar 201323:16

  Historien melder ikke noget om, hvorvidt Ella-musen spiste lidt af den dejlige mad?

 8. Tina says: 5. januar 201316:40

  Svare det til en stegeso? Lyder lækkert :-)

Kommenter indlægget