Dag minus 5

Ja, nu tæller jeg jo ned til transplantationsdagen her i indlæggene for tiden, men en alternativ overskrift kunne ellers have været:

Flytning & kanin-serum

som er de to events, der uden tvivl har fyldt allermest i dag. Og min 39-års fødselsdag? Tjo, den har jeg jo fejret hele to gange på forhånd, og godt for det! For den skænkede jeg godt nok ikke mange tanker i dag.

Hov, skærmen bipper – hvad er nu det? Nå alle tal er i orden. Nok bare hendes sat-måler, der løsnede sig lidt, da hun vendte sig i sengen. Lille Pus. Hun gik omkuld efter en slatten FaceTime-konversation med Nora. Putter hendes lille kolde arm under dynen og læner mig tilbage. Behagelig lænestol, denne her. Kigger mig omkring; efter lettere ommøblering ser her faktisk helt hyggeligt ud. Her på den sterile transplantationsstue.

Indlogeringen var så dramatisk, at selv vores nye sygeplejerske fik tårer i øjnene. Intravenøse hormoner, der var en del af dagens behandling, slog åbenbart hårdere end gamle dages Dexamethason i pilleform. Om muligt(!) Tøsen fik sin infusion ved ni-tiden i formiddags, og en time efter sad hun i sengen og sparkede og skreg, mens hun prøvede at flå sengegærdet af. Hun havde lige været i bad: Fem vaskeklude, fem håndklæder, sprit, sæbe, klorhexidin, alt efter nøje foreskrifter og i helt særlig rækkefølge.

Herefter var så planen, at hun – iført sterilt tøj – skulle overflyttes til transplantationsstuen indpakket i et dynebetræk (fra top til tå!). Den del af aftalen var Ella imidlertid ikke enig med os i. Med de indsprøjtede hormoner piskende rundt i kroppen leverede hun uppercuts til alle omkring sig. “Jeg vil ned!” galede ungen, men jeg holdt hende fast, for gulvet måtte under ingen omstændigheder betrædes – så kunne hele badeseancen begynde forfra. Situationen eskalerede, og jeg traf en hurtig beslutning. Overgrebet tog under et minut, mens jeg bar en bindegal bokser ud på gangen. Ved stue 15 afleverede jeg hende i slusen og skulle nu selv i bad, før jeg måtte følge med ind og trøste min lille ulykkelige datter. Tårerne fik frit løb under bruseren, da jeg endelig havde viklet mig ud af depot-junglen med håndklæder og tøj.

Sad den næste time med dyngvådt hår ned ad nakken og Hystade på skødet, mens jeg forsøgte at berolige hende gennem mundbind og plastikhandsker. Sejr! Vi nåede sågar udpakning, et slag memory og en eftermiddagskage, inden næste krise: Kanin-krisen.

Spørg mig endelig ikke om detaljerne, for jeg fatter ikke en bjælde. Men man kan øjensynlig udvinde et eller andet helt fremragende stof af de små bløddyr, som Ella åbenbart lige netop står og mangler til at banke immunforsvaret i bund. Så den er vi da med på. Men vi er ikke med på dundrende hovedpine som bivirkning. Ikke på min lille Troldepige. Morfin-beredskabet stod gudskelov klart, og ungen blev lagt ned på tredje sprøjte.

Og sover endnu.

Fuck, hvor er jeg træt! Nå, men nu skal dagens tredje runde kemo sættes op, så skål da …

10 kommentarer
 1. mormor/mor says: 1. februar 201308:47

  Godt kæmpet, mormors lille Ella-skat. Men husk nu også at give dine stakkels forældre bare lidt fred. Det vil komme dig til gode. Og jeg er sikker på, du huskede at ønske mor til lykke. Også endnu engang til lykke fra MUT. Glæder mig til at se dig, Dodde, og dejlige Nora, hos storesøster i morgen – så er det stakkels Anders tur! Dejligt at høre, at stuen er lidt hyggeligere.

 2. mikael says: 1. februar 201302:51

  Tillykke med fødselsdagen, Dorte. Jeg kan læse, at prøvelserne på ingen måde tillader en fejring af dagen, men det er måske alligevel at betragte som en god gave, at I nu endelig er i gang med en behandling. Traumatisk, helt sikkert. Stigmatiserende, flueben ved den også………men det er jo vejen til Ellas helbredelse!
  Hold ud alle fire!! Måtte der komme meget mere afslappende dage snarest.
  Kram til jer alle
  Mikael+fam

 3. Tante T says: 31. januar 201323:58

  (((<3)))

 4. Inge says: 31. januar 201323:03

  Fuck what a nightmare! Tillykke Dorte på 39 år udenpå og 1000 år indeni. Tænker på dig og ville ønske jeg kunne give dig ro i sjælen som gave. Det fortjener du. Kys guldklumpen fra mig. Knus Inge

 5. Rie says: 31. januar 201322:41

  Dorte, tillykke med fødselsdagen. Du tapre, ærlige og fantastiske kvinde. Jeg og min familie sender jer alle tanker – beder for Ella (man griber til alt) og er med jer i dette helvede. De kærligste bedste tanker herfra

 6. Signe says: 31. januar 201321:49

  Kære Dorte. Tillykke med fødselsdagen. Dine ord bringer virkelig tårerne frem – men jeg sætter meget stor pris på din ærlige formidling af det hele. Jeg sender mange tanker og håb.

 7. suzette says: 31. januar 201321:47

  puhhhh … Dorte. Stakkels jer! Det er hårdt at læse! Håber, du får lidt søvn i nat.

 8. Merete says: 31. januar 201321:43

  Tillykke med fødselsdagen Dorte, sikke en dag I har haft – du er der med hele dit hjerte for din skønne datter. Stor knuser til jer begge to, vi tænker på jer.

 9. Bettina says: 31. januar 201321:37

  ØV for nogle slemme procedurer i må igennem og så uden at kunne trøste på rette tid og iført udrustning – det er slemt nok at læse om og så skulle gennemleve det – ufatteligt og umenneskeligt. I er to tapre piger, der snart SKAL se lyset for enden af den lange tunnel. Masser af varme tanker og ønsker.

 10. Heidi Dyreby says: 31. januar 201321:32

  Årh for helgoland da….sender dig et kæmpe kram..den transplantation skal bare overståes og lykkes så i kan komme ud af kemoland….tænker på jer

Kommenter indlægget