Moment

“Jeg kan jo ikke bevæge mig med den her pind i måsen!”, klager Ella og henviser til kateterslangen. Hun fortsætter:

“Min næse klør, så hjælp mig dog!”

“Gi’ mig da noget vand – jeg er tørstig!”

“Flyt dig så, din dumme sygeplejerske, jeg kan jo ikke se fjernsynet!”

Min lille yndige – snart fire-årige – datter hundser, brokker og kommanderer nat & dag. Hun er åbenlyst skidt men aldrig for skidt til at kunne dele skideballer ud til højre og venstre (sin mors datter …)

Efter yderligere stik, snit og skrål er vi nu øjensynlig kommet årsagen til organstrejken nærmere.

Lægerne troede først, at der var tale om en infektion i bughulen forårsaget af baterier fra ødelagte tarme. Nu viser grundigere prøver imidlertid, at hele bøvlet sandsynligvis kan føres tilbage til en kemo-syg lever. Både bange og lettet på samme tid. Megafarligt og Ella er dårlig – omend “stabil dårlig” som aftenlægen kaldte det – men nu kan vi dog målrette behandlingen.

Hun ser sgu’ ikke godt ud, lille Rappenskralde, men så længe der er brok er der håb, tænker jeg. Og lægerne med! De forstår simpelthen ikke, at en patient med så dårlige tal kan have så meget energi.

Tjo, men jeg synes nu altså, at hun er meget slatten, Svesken: Oppustet (trods over én liter drænet væske!!!), bleg, skaldet og med små morfin-dopede pupiller i de klare blå øjne. Hun har da også været en del igennem de seneste par døgn: Tre gange narkose (den ene helt unødig grundet utilsigtet hændelse på fremmed afdeling – orker ikke at forklare) samt et utal af tests via slanger, elektroder, scanning, røntgen og almindeligt lægetilsyn (“Skrid så ud af min stue!” Lockout?)

Er hjemme i Roskilde for en kort stund. Begge hold bedster har taget deres tørn med NoraFlora, mens forældrene har siddet og rystet på Riget. Havde så fine planer om, at Storesøster skulle flytte med ind på vores helt vidunderlige fristed på McDonald Huset, men nu udskyder vi det nok til Ellas fødselsdag onsdag. Dér bør de to tøser da se hinanden. Uanset tilstand. Ville nu bare så gerne, at vi er lidt mere ovenpå, inden Nora fistrer med rundt derinde.

Men det bli’r vi sgu’ nok aldrig …

Banketræt! Sad hele natten i stolen ved Ellas seng og holdt iltbrillen på plads, så hendes trykkede lunger kunne få en slapper. Hopper ind i dobeltsengen til Nora, så snart jeg har drukket min urte-the (rødvinen er tom, ak!).

Så vil jeg lukke øjnene og tænke tilbage på det korte vidunderlige og smertelige øjeblik i går eftermiddags, hvor jeg holdt om min lille lune Ella for første gang i over en måned.

Det MÅ ikke blive sidste!

14 kommentarer
  1. Jeanette Sommer - Bruhn says: 7. marts 201310:24

    Tillykke med fødselsdagen igår Ella . . Håber det går hos Jer og at I kunne / havde mulighed for at fejre dagen igår :-) Tænker meget på Ella . . Ja, på Jer alle fire . .

  2. Lene Kragelund says: 6. marts 201319:29

    Hip hip hurra og tillykke med Ella <3 Jeg håber I har haft en fin dag, og at hun har fået noget ud af dagen -og at Nora også har :-) Jeg har sendt jer mange tanker i løbet af dagen…

  3. Inge says: 6. marts 201314:40

    TILLYKKE Ella. Håber du har fået posen fra børnehaven. De tænker virkelig på dig – og du er stadig en del af det. Knus herfra

  4. Diana says: 6. marts 201312:19

    Tillykke med fødselsdagen Ella – jeg håber du får en rimelig dag trods alt og du får set din storesøster Nova idag. Tillykke med hende Dorte og Anders. ;o) Ønsker om en god dag til jer og gid solen må skinne på jer i fremtiden. Tanker fra Diana

  5. Helle says: 6. marts 201311:27

    Tillykke Ella, håber dagen bliver ok for dig!! Varme tanker fra Aalborg til dig og familien.

  6. Line says: 6. marts 201308:16

    TILLYKKE MIN DEJLIGE LILLE ELLA FRA MOS :-)

    MORGENSOLEN SKINNER OG DER ER FINT FROST, DET ER EN SMUK DAG TIL DIG!

  7. Stine says: 5. marts 201321:17

    Jeg læser også med og tænker på jer

  8. inge says: 5. marts 201316:02

    Like mothther like daughter … og det er sku GODT. Hvor der er en vilje til brok er der også energi til helbredelse. Kæmp søde og bliv ved. Det hjælper og skubber i den rigtige retning.<3<3<3<3<3<3<3

  9. Katja says: 5. marts 201310:57

    Jeg er bare endnu en trofast læser af din blog og har længe haft lyst til at skrive en hilsen. Men hvad skriver man lige, for at være sikker på at det lyder så oprigtigt og hjerteligt som muligt? Jeg sender dig, Ella og hele din famlie alle mine bedste tanker og positiv energi. Jeg håber I snart kan komme på den anden side af denne seje kamp og samles som familie. Det må I om nogen længes efter.

  10. Diana says: 5. marts 201310:38

    Kære søde familie… Jeg kan slet ikke finde ord. Jeg er så trist over smukke Ella´s situation. For fanden hvor gør det mig ondt at læse. Et lille lyst blik blev hurtigt til endnu et mareridt for jer.
    Jeg ønsker inderligt, hun snart får noget fred for mere elendighed og I kan blive en samlet familie igen. Hvor må I være ædt op af frygt og bekymring for jeres skønne sild – jeg ville ønske jeg kunne aflaste jer lidt for jeres smerte kære Dorte.
    Det gør mig ondt helt ind til benet. :o ,
    Jeg håber livet snart byder jer velkommen til noget langt bedre – bevar håbet seje familie.
    Mange varme tanker fra Diana

  11. Tante T says: 5. marts 201310:04

    Kæmpe kram og god hvile dag til dig. Godt at lægerne nu er afklarede med hvad der foregår og behandlingsvejen mere kendt. Tak for update, jeg ryster også ….

  12. Mia says: 5. marts 201310:03

    Åhh kæreste mennesker! Mit hjerte græder med Jer, hvor er livet dog barskt :(

    Sender endnu engang alle mine bedste og helende tanker Jeres vej – bevar håbet og troen på at Ella bliver hos Jer og bliver rask!!

    Stort knus

  13. Lene Kragelund says: 5. marts 201308:31

    Kæreste Dorte… Jeg kan mærke i hele kroppen hvordan du har det nu -og smiler alligevel lidt over ordre- og kommando -prinsessen.. De unger er så seje og jeg ved at de kan overstige selv de mest ufremkommelige bjerge! I er heldigvis i de bedste hænder -Carsten & co. har før udrettet mirakler…
    Jeg sender jer styrke og masser af tanker….

  14. mikael says: 5. marts 201300:46

    Åhhh, Dorte. Hvor jeg dog håber, at Ella må bedres øjeblikkeligt. Det er så urimeligt,det I gennemgår. Venter indtrængende på gode nyheder derfra. Som du skriver, er hun heldigvis i den grad en rigtig lille fighter. Lad høre hvis vi kan gøre noget. Kram

Kommenter indlægget