Et kærligheds-drab

Har lige sendt bud efter lidt ny litteratur – bestilte blandt andet Oskar K.s billedbog “Idiot!”:

En mor slår sin retarderede søn (og sig selv) ihjel, da hun bliver for gammel til at passe på ham. For hvordan skal han dog kunne klare sig uden hende?

Større kærlighed findes ikke. End kærligheden, der får en mor til at tage sin barns liv for at skåne det for en grum fremtid.

Jeg bærer selv på snerten af den – tanken om at slutte Ellas liv for hende, hvis det skulle blive for smertefuldt.

Og jeg er ikke den eneste Cancer Mom med den slags overvejelser, ved jeg. Men det er jo så bare bundulovligt.

For en mor kan nemlig blot se til, mens hendes barn går igennem et inferno af smerter og overgreb. Det vigtigste er jo at behandle. Eller hvad?

I Ellas tilfælde er der stadig håb for raskmelding og udskrivelse. Trods alt. Så vi bider tænderne sammen. Men alle de børn, som ingen fremtid har andet end inden for hospitalets mure – hvad med dem?

Smerte, smerte, smerte.

7 kommentarer
 1. Anna H. says: 25. marts 201319:26

  Hvordan har hun det den lille Ella? Håber hun er i bedring… Sender varme tanker til jer alle fire. Kærligt, Anna.

 2. Inge says: 25. marts 201307:13

  Du er den dejligste og modigste mor jeg kender! Jeg er glad for at få lov til at være en del af dit liv. Også i disse svære tider.

 3. Monica Madsen says: 25. marts 201306:50

  Selvfølgelig har du tænkt tanken, for hvor er det bare umenneskelig det i går igennem. Dorte du gør det fantastisk håber Ella snart vågne af sin søvn glad og frisk
  Mange knus herfra

 4. Pernille says: 24. marts 201322:55

  Kære Dorte hvor kan jeg godt forstå dig, man tør næsten ikke sige tranken højt, men med alt det Ellas lille krop har været i gennem, og jer som forældre og storesøster, så er det vel helt naturligt at tanken strejfer en en gang i mellem. Håber at det lillepus meget snart får det bedre, så hele familien kan få lidt ro på. Knus og kærlige tanker.

 5. Suzette says: 24. marts 201322:52

  Kære Dorte,
  Uha, selvfølgelig har du de tanker! Og jeg synes endnu engang, at du er så modig at sige dem højt. Stakkels dig!!!

 6. Susan says: 24. marts 201321:22

  Åh ja den tanke har da også strejfet mig i ny og næ, køre ind i en mur og vupti så er det slut, ikke flere smerter!!! Men godt jeg ikke gjorde det, for hun er her endnu!!!! Og det er Ella også, og snart vil hun vågne op af sin tornerosesøvn.

 7. Benedikte says: 24. marts 201321:18

  Prøv Stian Holes Garmanns sommer og Garmanns hemmelighed – Ella vil også elske dem, når hun vågner; måske kan Nora læse dem for hende, når hun vågner. Det skal nok komme, Dorte

Kommenter indlægget