Tagine-guf
Efter maveondet primo december er Ellas appetit faldet fra svingende til praktisk talt ikke eksisterende. De seneste par dage har hun været tydeligt forkvalmet af de forskellige kemopiller, hun har fĂĄet ordineret indtil transplantationen. I gĂĄr nat vĂĄgnede vi brat ved, at hun kastede op – og kom i tanke om, at vi vist gav kvalmestillende efter torsdagens MTX under vedligeholdelsesfasen tilbage i 2011.
Lykkelige 2011. Hvor vi troede, at Ella var pĂĄ vej mod et normalt liv som rask Tudse.
NĂĄ, men ungen spiser meget sporadisk – og kun kød. SĂĄ vi lagde hovedet i blød og inviede i gĂĄr Anders’ nye julegave-tagine:
The traditional tagine/tajine pot is formed entirely of a heavy clay. It consists of two parts: a base unit (can be taken to the table for serving) and a large cover (sits on the base during cooking) that is so designed to promote the return of all condensation to the bottom.Â
Kort fortalt bevarer en tagine saft & kraft til alle simreretter og kan bruges over ĂĄben ild, pĂĄ grill, komfur eller i ovn.
—
Kemolands simregryde: 800 g tykkam i klodser (2-3 cm), 3 løg i både, 7 tykke skiver chorizo-pølse, 1/2 kg kartofler, 1 stor rød peberfrugt i strimler, en bakke halverede cocktailtomater, 250 g kvarte champignoner. Brun kødet i olie lidt ad gangen. Fyldt taginen med alle ingredienser + 2 dl boullion. Ind i ovnen ved 225 grader ca to timers tid. Omrør et par gange undervejs.


[…] for alvor blevet tagine-tid. Slow cooking. Vores gode potte fra Emilie Henry, som vi købte for en tre ĂĄrs tid siden, bliver jævnligt afprøvet med nye saftige opskrifter […]
[…] broccoli (pĂĄ foto serveret med simregryde) 1 stor broccoli i buketter 2 spsk sesamolie Lidt […]
Kommer pludselig i tanke om, at jeg har set sĂĄdan en tagine før. For en del ĂĄr siden, mens Flemmings far endnu levede, inviterede Flemmings bror Steen sine forældre samt Flemming og mig til en lillebitte marokkansk restaurant i Valby. Jeg husker ikke mere hvilken slags kød, vi fik; men det var mørt og meget lækkert. Jeg hĂĄber – trods alt – at taginen kan lokke lidt mad i Ella.
Sender en varm og medfølende tanke til jer alle. Kender alt for godt frygten for at miste det man har allermest kær. De forfærdelige perioder med tilbagefald i barnets sygdom. Den evige dårlige samvittighed man har overfor søskende til det syge barn. Parforholdet der i perioder nærmest ikke eksistere fordi man bruger al sin energi på syge og raske børn, for ikke at nævne selve sygdommen og alle de beslutninger der skal tages.
Godt nytĂĄr til jer, hĂĄber VIRKELIG 2013 mĂĄ blive et lysere ĂĄr for jer!
Jo, Ella spiste bĂĄde lidt kartofler og kød – men kun pĂĄ skødet af Mor ved madning. Suk!
En tagine kan vist noget mere end en stegeso, idet den duer til mange forskellige varmekilder, og sĂĄ sker der en anden slags fordampning pga. skorstens-lĂĄget m/uden hul.
Historien melder ikke noget om, hvorvidt Ella-musen spiste lidt af den dejlige mad?
Svare det til en stegeso? Lyder lækkert 🙂