Suppe-hygge

Mormor er til middag i Himmelev hos to trætte gamle hønisser & deres to hyperaktive børn.

Selv om det ikke er vinter, sĂĄ laver vi os da lige en omgang rygende iransk youghurtsuppe, for den er nu sĂĄ rar. Opskriften stammer fra Marie Louises svoger (og hedder vist “dovrasje” eller noget …), og siden jeg fik den serveret af min kære gymnasieveninde for ĂĄr tilbage, har den jævnligt været pĂĄ menuen herhjemme. Retten er nemlig bĂĄde sund, nem og velsmagende samtidig med, at den normalt strækker sig over to dage (og faktisk ogsĂĄ smager bedst efter et døgn i køleskab).

Iransk youghurtsuppe: 400 g hakket lam (eller okse), 1 lille finthakket løg, 1 top spsk salt, noget peber, 1 l vand m/ 4 opløste bouillon-terninger, 1 1/2 dl ris, 2 bdt forårsløg (gem lidt til pynt), 1 ds kikærter (eller tilsvarende tørrede i blød fra dagen før), 1 l youghurt naturel.

Rør farsen sammen af kød, løg, salt og peber. Kog risene møre i bouillon-vandet. Tilsæt (ned sammen med risene) smĂĄ kødboller af farsen samt kikærter og forĂĄrsløge i ringe. Kog hele molevitten i 2 min og ta’ gryden af varmen. Tilsæt youghurt og varm langsom op over blusset igen (mĂĄ endelig ikke komme helt i kog, nu hvor youghurten er i, for sĂĄ skiller den). Pynt med forĂĄrsløg og server evt. med brød.

Og sĂĄ en go’ Ripasso (men kun Ă©t glas – for man er jo pĂĄ kur, hrmpf …)

 

1 kommentarer
  1. Name says: 22. juli 201209:00

    Ja, lige sĂĄdan er det jeg føler for de to vidunderligheder – og de kan tilsyneladende og heldigvis da ogsĂĄ lide deres mormor.

    Og dejlige Nora bærer heller ikke nag, selv om den strenge skolelærer holder på det lille, urolige stykke pigebarn, der har det med at rotere rundt på stolen.

    Himmel, hvor det godt, jeg nåede at få alle mine skønne børnebørn.

Kommenter indlægget