Lille EllaBella Movie Star

“I skal i hvert fald nok regne med endnu halvt år i højisolation” konkluderer lægen henkastet og afslutter hermed stuegangen, der knapt nåede op over fem minutter. Anders og jeg synker sammen på den knirkende plastmadras og kigger fortvivlet på hinanden. Ved godt, at immunforsvaret stadig har noget tilbage at ønske, men vi synes nu, det går fremad med tøsen på så mange andre områder, at vi da regnede med, målet var inden for rækkevidde …

Anyway, sidste planlagte indlæggelse overstået – sidste ud af tre steroidkure – som gerne skulle sætte et endeligt punktum for Ellas lungeproblematik. Og det lader til at virke, for har saturationen har rettet sig flot og ligger nær 100% døgnet rundt helt uden ekstra ilt. Derudover er lammelserne væk og hun kæmper disse dage en imponerende kamp for at komme til at gå igen. Mens finmotorik er i top, er grovmotorik på kravlestadiet. Ella har nu fået oparbejdet så meget muskelstyrke, at hun er blevet mobil. Med lang sondeslange og tre cvk-løb dinglende efter sig fistrer hun rundt på alle fire. Det gør ondt og giver mange blå mærker – hun har jo ikke en babys bløde knæskaller mere – men hun er stædig og kommer frem. Så hun er tilfreds. Og fyssen er tilfreds. Og min ryg og arme ligeså.

Mens vi venter på at kunne sætte endeligt flueben ud for transplantationens umiddelbare senfølger, er et andet projekt nået til vejs ende; nemlig optagelserne til den lille Ella-dokumentar, som TV2 sender i forbindelse med Knæk Cancer. På mandag lukker en klipper sig nemlig inde i en af Nordisk Films røde skurvogne, for – over de næste mange uger – at finde hovede og hale i familiens rodede leukæmi-forløb. Svingede i forgårs forbi vores vidunderlige tilrettelægger, som vi efterhånden er kommet til at holde rigtigt meget af, og blev underligt rørt, da jeg først så hendes mood board over skrivebordet og senere fik et smugkig på et lille intro-sammendrag af casen: Syg Trold, sørgende famlie, speak, baggrundsmusik og mellemtekster. Ultrakort, prof og meget smertefuldt.

Glæder mig enormt til endnu en gang at få vores hårde liv i Kemoland pakket pænt ind – men frygter det altså også lidt.

Champagne og tårer

 

 

 

5 kommentarer
 1. Lille EllaBella movie star vol. II | Kemoland says: 1. oktober 201414:59

  [...] Rørende & stærkt. Ligesom sidste film. [...]

 2. Sensommer-projekter | Kemoland says: 12. september 201313:22

  [...] helt almindelig torsdag. Benhårdt og meget stærkt gennemsyn af færdig lille Ella-dokumentar over et glas bobler i Nordisk røde klippe-vogn. Et halvt års kamp på liv og død kogt ned til en [...]

 3. Sussie says: 19. august 201307:35

  Man har bare lyst til at give jer elle 4′er en kæmpe krammer!!!!!

 4. Anne says: 18. august 201317:10

  Sikke en omgang både i alle er igennem. Det glæder mig at høre der er så meget fremgang, men kors hvor var alle de her ting bare slet ikke noget man kunne forestille sig på forhånd! Eller turde forestille sig. Jeg ser også frem tilden kommende udsendelse omend jeg ved det bliver med den store pakke kleenex i skøddet. Masser af varme knus fra Anne.

 5. Yvonne Thygesen says: 18. august 201305:40

  Det må være som at kunne se målstregen og svip så er den flyttet l a n g t ud i horisonten. Det klarer i også. Den kommende udsendelse med Ella og familie ser jeg frem til. De bedste hilsner.

Kommenter indlægget