Semi-fri

Yeah!

Og yeah igen!

Ved tirsdagens kontrol på Riget skete noget absolut skønt: Ellas immunforsvar er nu steget så meget, at hun må komme tilbage til Børnehuset SIV; institutionen for alvorligt syge børn og deres familier.

Bindeledet mellem hospital og den virkelige verden. Et lille clearet pusterum, hvor Tøs kan blive en del af et børnefællesskab, indtil hun er frisk nok til udslusning i sin skønne børnehave.

Ude i Baccilleland.

Et stort skridt mod en almindelig hverdag. En sejr af de helt store for EltuBeltu.

Det tog hende ikke længe at tage lægen på ordet. Allerede dagen efter beordrede hun os afsted til Danmarks eneste svæklinge-paradis. Sang hele vejen derhen.

Gensynsglæden var stor. Velkendte rutiner, lokaler, legesager, pædagoger. Dog mest fremmede børn.

Jeg bliver så ked, hver gang jeg møder nye ansigter i Nyre-, Hjerte-, Lunge- eller Kemoland. Triste skæbner, der har fået gulvtæppet revet væk under sig af en frygtelig diagnose. Ella bliver imidlertid glad – hurra for legekammerater!

Vi er begge smadrede, da vi kører hjemad. Ella i kroppen, jeg i sindet. Mens Putte susede ned af rutchebanen i puderummet (med hovedet først!), dækkede op til te-selskab hos dukkerne og malede lyserøde billeder ved krea-bordet, tænkte jeg tilbage. Tilbage på dengang for over et år siden, da vi holdt den dejligste fest af alle. Afskedsfest i spisestuen heroppe. Tre raske børn og deres mødre fejrede, at de skrappe isolationsregler endelig kunne brydes, og et sygdomsfrit liv ventede forude.

Kort efter døde den ene, og den anden fik kræft påny.

Men det bliver anderledes denne gang, gør det ikke? Vi klarer den allesammen, gør vi ikke?

Eller hvad?

9 kommentarer
 1. Helle B says: 2. november 201307:49

  ☆ Jubler for Ella ☆

 2. Marianne says: 1. november 201310:00

  Jeg er ikke i tvivl, nu er det endelig vendt. Kæmpe tillykke med fremskridtet. Kram til jer alle.

 3. Jette Backmann Grubert says: 31. oktober 201323:06

  Hvor er hun bare kær og hvor er det dejligt at høre. Stort stort tillykke til Ella og jer. Ønsker jer alt det bedste i fremtiden. Mange knus og tanker fra Jette

 4. Marion (farmors søster) says: 31. oktober 201318:28

  Det er da den bedste nyhed længe. Jeg glæder mig på Ellas og hendes families vegne. Og hun ser så sød ud – Ella.

 5. Diana says: 31. oktober 201312:55

  Hvor er det dejligt at læse – STORT tillykke med det. I fortjener det bedste!! Ella ser dejlig ud. Jeg følger ihærdigt med i Ella’s tragiske skæbne og det glæder mig solen endelig skinner på jer. Af hele mit hjerte ♡♡ må lykken komme til jer !!

 6. mor, mormor says: 31. oktober 201312:31

  Jo, Dorte – denne gang er og bliver det anderledes. Til den fine afskedsfest for over et år siden for Ella i Siv troede vi på, at hun var rask – denne gang SKAL hun være det – vores lille langhårede, lyshårede pige, som nu er korthåret og mørkhåret med ny knoglemarv – det må betyde et nyt og rask liv for hende. Jeg tror på det – det gør vi alle – ja vi gør!

 7. Yvonne Thygesen says: 31. oktober 201310:32

  Glædelige nyheder. Dejligt for Ella og for jer. Håber alt det bedste for Ella. De bedste hilsner.

 8. Maria says: 31. oktober 201310:21

  YEAH! Den sidste historie om Afskedsfesten, denskal du putte væk – ned under dynen…og holde fast i dit YEAH! Selvom jeg kan følge dig….åh, jeg kan følge dig…men vi skal turde lidt…og det starter med YEAH!!!!! Kram fra Maria en ny følger…:)

 9. Lise Harvig says: 31. oktober 201309:33

  Mega Tillykke. Hvor er det dejligt at høre. Hun ser dejlig ud!

Kommenter indlægget