Anniversary … og en film

I går var det præcist to år siden, gulvtæppet blev revet væk under fødderne på os. Og vi måtte begive os afsted på endnu en kold og farefuld færd udi vinternatten.

Tilbageblik spiller en vigtig rolle i min sorgproces.

Har lige genset TV2s Ella – livet forfra, som hjælper mig med at huske. Det hele. Alle de onde – men også de smukke øjeblikke siden Ellas tilbagefald.

Nu er dokumentar nr. to på trapperne. Nordisk Film er netop ved at lægge sidste hånd på Knæk Cancer – et år efter, som meget snart vil rulle over skærmen i de danske hjem.

I filmen kommer vi til at se, hvordan det er gået to af sidste års cases: Ella (behøver vist ingen yderligere præsentation …) og Mette (kræftramt mor til tre).

Glæder mig til at se det færdige program – men er samtidig hunderæd. Mens vi kæmper for at få fodfæste igen, er verden netop styrtet sammen for en anden familie, og jeg ved, jeg vil fælde en tåre ved præmieren.

Selvom jeg kun nåede at møde Mette en enkelt gang, er hendes historie flettet sammen med vores i mere end én forstand. Både hun og Ella blev oprindeligt diagnosticeret vinteren 2009, og siden da har begge oplevet rutchetur på rutchetur.

I dag er Ella er en frisk bøf.

Forrige søndag døde Mette.

Endnu en uge går på hæld, og i aften skal vi ha’ indisk og se Disneysjov. Nora har lavet en perleplade til sin kanin i klubben, og Ella trænet tohjulet i børnehaven. Anders har dyrket agile development på arbejdet, og jeg læst britisk spænding, broderet jule-korssting og øvet tværfløjte herhjemme.

Rejsen fortsætter – og vi vandrer med.

På bedste beskub.

5 kommentarer
 1. Jette Backmann Grubert says: 30. september 201411:04

  Glæder mig til at se den. Stort knus herfra.

 2. Dorte says: 29. september 201416:59

  Tak for søde ord! Og desværre, Agnethe, er filmen endnu ikke blevet genudsendt. Dog håber vi meget på, at TV2 beslutter sig for at vise den igen enten i sendetiden eller på Play i forbindelse med årets Knæk Cancer. Ellers har jeg hørt, at den florerer på nettet et eller andet sted, men det er ikke lykkedes mig at finde linket. Så hvis nogen af jer læsere kender til det, må I meget gerne dele :-)

 3. Maria says: 29. september 201410:09

  I er så super seje. Jeg elsker at følge med og elsker at du er så hudløs ærlig, for gu er det da benhårdt at rejse sig igen ovenpå den laaange rejse I alle har været på!

 4. Agnethe says: 28. september 201408:28

  Hej igen…..
  Kan vi andre også se Første udsendelse om Ella?
  Kan ikke finde den nogen steder.

 5. Mor/Mormor/Inge says: 27. september 201406:13

  Da jeg puttede jeres to vidunderlige unger tirsdag aften, måtte jeg knibe mig selv i armen – men det er sandt – de er begge sunde og raske, glade og fulde af sjov – og jeg er en lykkelig mormor.
  Til lykke med årsdagen – I to forældre har været fantastiske – nu skal I “bare” videre, det fortjener I.

Kommenter indlægget