Autumn leaves & slow cooking


Frisk gĂĄtur langs fjorden. Jeg kan næsten kigge hjem over vandet derude fra Kællingehaven. Smut forbi Skt. Hans Haves cafĂ© (med bage- og yogakurser), kapel (med kunstudstillinger) og kirkegĂĄrd (her gad jeg godt lægges i jorden … nĂĄr den tid kommer). Fantastisk rekreativt omrĂĄde. Fremmer ganske rigtigt – som visionen lyder – den mentale sundhed.
Gyldent løv hvirvler ned fra trætoppene. Ikke en vind. Ikke et øje. Nå, må hellere hjem med indkøbene.
Det for alvor blevet tagine-tid. Slow cooking. Vores gode potte fra Emilie Henry, som vi købte for en tre ĂĄrs tid siden, bliver jævnligt afprøvet med nye saftige opskrifter – og lige om lidt fyrer jeg op under seneste hit: Simrekylling & -grønt.
I dag har begge tøzer legeaftale efter skole. Men nĂĄr de er hjemme, giver det lige lidt ekstra energi til lektiehjælp og hygge, nĂĄr aftensmaden sættes over allerede tidlig eftermiddag og herefter bare stĂĄr og passer sig selv – indtil spisetid. En husmoders drøm …
—
Simrekylling & -grønt: Et bundt babygulerødder, halverede baby-kartofler, et par hĂĄndfulde grønne bønner og kyllingeoverlĂĄr lægges i taginen – overhældes med sauce af 1/2 dl soyasauce, 1/2 dl honning, 1/2 dl ketchup, to fed knust hvidløg, 1 tsk tørret basilikum, 1 tsk tørret oregano, et par kværn peber samt lidt chiliflager. I ovnen ved 150 grader i tre-fire timer. Yummi.


Lyder super lækkert, det vil jeg lave nu, når manden er hjemme.