På flugt

Kan betragtes som et nederlag – imidlertid en nødvendighed, hvis ikke ungerne skal ryge til storskrald og forældrene på den lukkede.

Mens steoriderne raser i Ella, flygter Nora og jeg op til sommerskuret og lader os omslutte af feriestemningen i skov og på strand. Erstatter iltapparat, satmåler, medicin og blodprøver med kornblomst, hav, birk og leg.

Oh, frihed! Sænker mine trætte fødder i et dampende fodbad på terrassen. Fuglefløjt & kaffetår. “I har været savnet!”, suser det i trækronerne. Likewise.

Der holdes hof; Nora træner halsbrækkende spring på trambolinen med veninden den ene dag, spiser is og sopper med Mormor den næste. Kigger efter frøer, rådyr, pindsvin, firben, larver. Overraskes af en enkelt snog. Tøsen løber skrigende ind i stuen og op på sofaen. “Hjælp, en kæmpeslange!”

Tror den står på skærmtid for Ella og Far derinde på Riget; iPad og Mac. Sidste år var begge mine små føl på græs. I år kun det ene. Ella oplever friluftslivet virtuelt via Hayday – Nora med finkornet sand mellem tæerne.

Kognetiv øvelse: At føle taknemmelighed for ældstepigens sommer uden af sørge over yngstepigens mangel på samme. Ret beset en umulig opgave. Glæden er ikke dyb og inderlig. Smilet altid en kende bittert. Føler mig ikke helt fortjent til mine gode dage med Nora, når resten af familien er lukket inde på Riget.

Prøver prøver prøver. Men uroen indfinder sig efter et par timer, og jeg må op af hængekøjen, væk fra boligbladet. Igang med arbejdet. Græsset skal jo slåes, maden tilberedes. Det går ikke an at dovne. Ingen lediggang og tidsfordriv.

Ikke når de andre to er bag tremmer.

3 kommentarer
  1. Yvonne Thygesen says: 3. juli 201316:15

    Kan sagtens forstå et frikvarter er nødvendigt. Nyd det så vidt det er muligt. Så håber jeg at Ella og pigernes far snart kommer fri af Rigshospitalet. De bedste hilsner.

  2. Anne says: 3. juli 201316:14

    Bakker så meget op om fristed/frihed. Det er jo fantastisk at have det rum, men kan godt følge uroen. Måske man også bare skal erkende at det der med at dase bare ikke lige er måden for dig at slappe af på lige nu, du slapper bedre af ved at koble hjernen fra og beskæftige den med sysler og praktiske ting. Åh Dorte jeg tænker sådan på dig kære veninde. Det er et mirakel at Ella er her idag!!! Jeg håber at læse herpå bloggen … Måske tidligere end forventet, at I alle er i Sommerskuret en dag.

  3. Sussie says: 3. juli 201315:55

    Jo mere overskud du samler nu, jo mere kan du være der for Ella, når du kommer tilbage til “fængslet”. Desuden nu har du besluttet dig for at tage et break, så husk at få maks ud af det. Tror det ellers kan være endnu mere farligt for dit helbred med alle de ambivalente følelser og skyldfølelse… Træk vejret dybt nogle gange! Ind med god energi og ud med dårlig energi… Ind med god energi og ud med dårlig energi. Husk du er sej!!!!! Du klarer alt såååå flot. Glem ikke at være stolt af dig selv.

Kommenter indlægget