Lune fingre

Valkede vanter – mit første forsøg på fem pinde (!), og christ, hvor den der tommelfingerkile lige skal trænes…

Valkede vanter: 2 ngl. 100% naturuld à 100g (str. onesize – strækkes i facon). Slå 52 masker op på 4 pinde nr. 6 (strik med den 5. pind). Strik 11 cm. ret (= glatstrik). Tag jævnt ind til 43 masker. Strik til arbejdet måler 21 cm. Strik kile til tommelfinger: Tag en maske ud i hver af to masker ved siden af hinanden i starten af runden. Strik videre og tag ud igen, når du når til masken før 1. udtag og i samme maske som 2. udtag. Dernæst igen i masken før 1. udtag og 4. og så fremdeles, til der er 14 masker i kilen:

Maske nr. 8——1 (4. runde)
Maske nr. 6—–1 (3. runde)
Maske nr. 4—1 (2. runde)
Maske nr. 2-1 (1. runde)

Sæt de 21 masker på hver side af kilen i hvil på hver sin pind og strik selve tommelfingeren: Slå 2 masker op i start og slut af runden (= 18 masker) og strik 6 cm. Strik 2 masker sammen på næste runde. Strik en alm. runde. Strik 2 masker sammen på næste og sidste runde. Bryd garnet, træk enden igennem de sidste masker, træk sammen og hæft. Strik de 21 x 2 masker fra hvil og start med at strikke 4 masker op fra tommelfingeren, der hvor du tog ud i starten af kilen (= 46 masker). Strik til vanten måler 46 cm. Tag jævnt ind 3 x 9 masker på de næste 4 runder (= 26 masker), som lukkes af. Sy toppen af vanten sammen med maskesting. Strik en vante til.

Vanterne valkes: Vaskes i vaskemaskine ved 40 grader kort vask (alm. vaskepulver sammen med 3 hoppebolde eller tøj i lignende farver – vanterne kan smitte af). Mens de er våde trækkes/hives de i facon (prøv dem på mens de er våde for at få den perfekte str.)

NB. Hvis man bruger regnbuegarn, så husk at begynde i den samme ende ved begge vanter – ellers bliver mønstret ikke ens. (De ukorante fik min søster…)

0 kommentarer
Kommenter indlægget