Suppe-hygge

Mormor er til middag i Himmelev hos to trætte gamle hønisser & deres to hyperaktive børn.

Selv om det ikke er vinter, så laver vi os da lige en omgang rygende iransk youghurtsuppe, for den er nu så rar. Opskriften stammer fra Marie Louises svoger (og hedder vist “dovrasje” eller noget …), og siden jeg fik den serveret af min kære gymnasieveninde for år tilbage, har den jævnligt været på menuen herhjemme. Retten er nemlig både sund, nem og velsmagende samtidig med, at den normalt strækker sig over to dage (og faktisk også smager bedst efter et døgn i køleskab).

Iransk youghurtsuppe: 400 g hakket lam (eller okse), 1 lille finthakket løg, 1 top spsk salt, noget peber, 1 l vand m/ 4 opløste bouillon-terninger, 1 1/2 dl ris, 2 bdt forårsløg (gem lidt til pynt), 1 ds kikærter (eller tilsvarende tørrede i blød fra dagen før), 1 l youghurt naturel.

Rør farsen sammen af kød, løg, salt og peber. Kog risene møre i bouillon-vandet. Tilsæt (ned sammen med risene) små kødboller af farsen samt kikærter og forårsløge i ringe. Kog hele molevitten i 2 min og ta’ gryden af varmen. Tilsæt youghurt og varm langsom op over blusset igen (må endelig ikke komme helt i kog, nu hvor youghurten er i, for så skiller den). Pynt med forårsløg og server evt. med brød.

Og så en go’ Ripasso (men kun ét glas – for man er jo på kur, hrmpf …)

 

1 kommentar
  1. Name says: 22. juli 201209:00

    Ja, lige sådan er det jeg føler for de to vidunderligheder – og de kan tilsyneladende og heldigvis da også lide deres mormor.

    Og dejlige Nora bærer heller ikke nag, selv om den strenge skolelærer holder på det lille, urolige stykke pigebarn, der har det med at rotere rundt på stolen.

    Himmel, hvor det godt, jeg nåede at få alle mine skønne børnebørn.

Kommenter indlægget