Mormor-tid

Mormor skifter tøj i entréen, vasker & spritter på badeværelset – og så er hun klar til en lille hyggestund med sit yngste barnebarn.

Sidste gang de sås var 24/9, dagen før Ellas tilbagefald. Mormor havde hentet Ella i hendes nye børnehave, og de fulgtes hertil med hinanden i hånden. Ella havde danset afsted hele vejen og var glædestrålende hoppet ind ad døren til mig: “Se Mor, jeg har Mormor med hjem!!!”

Skyndte mig at tørre øjnene, men min mor kunne godt fornemme min frygt og kørte rystet hjem efter afleveringen. Hun kunne se, at jeg havde grædt. Et par minutter forinden havde jeg nemlig fået at vide, at sidste sidste uges blodprøver så anderledes ud end normalt, og – på trods af lægens beroligende ord i telefonen – havde jeg en uhyggelig fornemmelse. En fornemmelse af, at den var gal igen …

Har engang hørt nogen sige, at bedsteforældre til alvorligt syge børn bærer på en dobbelt-sorg: For den lille syge og for deres eget ulykkelige barn. Det giver god mening, og jeg kan mærke, at vores skrappe hold-jer-alle-væk-fra-Ella-regler siden tilbagefaldet har såret familiens gamle, men jeg er bare så hysterisk for bacciller, at ingen indtil nu har været velkommen herhjemme.

100% isolation er imidlertid ikke realistisk, må jeg erkende her efter det rørende gensyn …

5 kommentarer
 1. inge says: 3. november 201215:46

  smukt smukt billede…

 2. Marion says: 3. november 201210:13

  ja det må være hårdt for alle, men kan godt fortå man bliver lidt hysterisk dejligt billede

 3. Charlotte says: 3. november 201207:59

  Sikke et dejligt billede. Hvor hårdt for dem at måtte undvære hinanden i så lang tid. Gensyns-glæden må være ubeskrivelig. Knus til jer alle.

 4. Thea says: 2. november 201223:51

  Kærligheden er også healende <3

 5. Lotte says: 2. november 201216:10

  Åh hvor dejligt, jeg sidder bare med tårer i øjnene.

Kommenter indlægget