Tryllerier

Trylledej er en super opfindelse af flere årsager: Det er 1) meget mere hygiegnisk end modellervoks, idet det ikke genbruges, 2) altid blødt og elastisk, så selv små hænder kan forme og 3) ikke holdbart til næste jul ;-)

Der findes mange opskrifter, men vi har haft held med denne:

Trylledej: 2 kopper mel, 1 kop fint salt, 1 kop vand, 1 spiseskefuld olie

Bagning: Da figurerne let knækker, skal de langsomt varmes op. Bages 1 time ved 50, 1 time ved 75, 1 time ved 100 og 1 time ved 125. Det er ikke så omstændigt, som det lyder, da det jo passer sig selv, og man bare skal huske at stille uret og så skrue op, når det bipper.

Dekoration: Vi bruger akvarelmaling, da det er let for alle aldre at arbejde med og giver et ok resultat.

NB. Husk at udstandse hul til snor før bagning, hvis figurene skal på juletræet.

0 kommentarer
Kommenter indlægget