Frihed – pyh!

Måske er det mere en frihedsfølelse end et reelt behov? Rettigheden til at kunne gøre lige præcist, hvad der passer en og ikke være bundet på hænder og fødder af kemobehandlingens strikse isolationsregler.

Efter Ellas raskmelding er mulighederne jo uendelige: Supermarked, legeland, biograf! Man behøver selvfølgelig ikke tage afsted, men man gerne, hvis man lyster. Lidt ligesom at have en køreklar bil holdende i carporten.

I over to et halvt år har vi været i husarrest, så nu skal der den onde lyne mig festes igennem. I aften middag på kinesisk familierestaurant: “Ella, hop nu ikke ned til guldfiskene!” “Nora, spænd nu ikke ben for tjeneren!” Begge to vælt nu ikke colaen, vask ikke hænder i sur/sød-sovsen eller konverter de indbagte blæksprutteringe til armbånd!!!”

Jeg finder den medbragte håndsprit frem og renser fingre, bord og dækkeservietter for tredje gang. Ella stikker af, og jeg finder hende til min skræk ved fiskedammen med tungen på det klistrede gelænder. Ush! Vi spritter igen. Og igen.

Slutter aftenen af i den tilstødende købmand, hvor begge piger tiggende galer på vingummier og vandkanoner – men bag indkøbsvognens trygge metaltremmer heldigvis. Anders finder lokumspapiret, og off we go.

Frihed er det bedste guld. Hmmm …

3 kommentarer
 1. mormor says: 20. juli 201211:37

  Derfor hader jeg inter-rail: Før i tiden skrækken for at mine smukke tøser (enhver so synes jo bedst om sine grise) skulle blive snuppet af en mand fra langt-bort-i-stan – og blive derude!

 2. Dorte says: 20. juli 201210:07

  Arghhh! Hun har værsgo’ at blive her i landet under mine vinger – tak!

 3. Farmoren says: 20. juli 201209:42

  Pyh! “Frihed under ansvar” – er der vist noget, som hedder. Og hvordan er det nu den går, noget med “frihed er godt – men kontrol er dobbelt så godt” ( ikke den med moral ).
  Nej, tror aldrig man slipper det helt – måske når datteren en gang kommer hjem fra sin første tur til – Nepal eller lignende …….

Kommenter indlægget