Amerikansk chokoladekage

Mens ungerne og jeg var alene hjemme i dag bagte vi vores yndlingskage, som vi lige har guffet til dessert.

Amerikansk chokoladekage: 6 spsk kakao, 250 g hvedemel, 300 g sukker, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, et nip salt, 2 æg, 150 g smeltet smør, 2 dl vand.

Smørglasur: 6 spsk kakao, 400 g, flormelis, 4 spsk blødt smør, 4 tsk stødt kanel, ca 1 dl kogende mælk (eller meget varm fra microovnen).

Sigt alle tørre dele sammen i en skål. Kom æg, smeltet smør og vand i. Pisk dejen let og cremet med elpisker. Kom dejen i en smurt bradepande og bag den på næstnederste rille ca 35 min ved 170 grader. Køl kagen og smør den tykke glasur på, som laves ved at blande de tørre dele i, herefter smøret og til sidst mælken.

Denne kage er super i dobbelt portion (giver snildt 30 kvardratiske stykker) som fødselsdagskage til kollegaerne, for den er nem at transportere og kan sagtens laves dagen før. Bliver kun bedre af at stå natten over med glasuren på uden for køleskabet indpakket i cellofan (denne holdes væk fra glasuren ved hjælp af tandstikker, som er stukket ned i kagen – så holder denne sig flot).

0 kommentarer
Kommenter indlægget