Og kærlighed

Tiden er inde. I dag tager jeg afsked.

1001 blogindlæg blev det til. 1001 nats beretninger om tro, håb og kærlighed. Lykke, ulykke.

“Jo tak, det går da fremad”, siger jeg, når nogen spørger. For det gør det. Men det kræver tilvænning. At have det godt.

Sorgen har været min ven så uendeligt længe, min tro følgesvend. Givet mig tryghed og stabilitet på den øde ø derude i oceanet.

Fortællingerne holdt mig i live. Udgjorde selve livet. Til tider. Men de fængsler mig også. Og nu vil jeg gerne fri.

Mere end 150.000 læsere har fulgt mig på vej. Hver eneste måned tygget sig igennem over 30.000 siders jammer og klage. 1.6 mio visninger.

Vanskelige tal at forholde sig til …

For mig er I dog ikke tal. I er mine kammerater. I var her for mig, når mit eget netværk fik nok og måtte trække sig. Og ja, det hændte. For det kræver styrke og mod at lytte og rumme. År ud og år ind.

Jeg løsner fodlænken. Rejser mig – og rejser væk. Fra eventyret. Fra mareridtet. Ud i verden, afsted. Det er slut.

Mon slutningen bliver begyndelsen – på en helt almindelig tilværelse? Happy ending?

Ordene forsvinder ikke. Min pen har fået liv, og jeg vil altid skrive.

Men jeg stopper her.

Tak til læger og sygeplejersker, der har kæmpet for Ella. Tak til forlag, filmselskab og journalister, der har bakket op om historien. Tak til jer læsere for dyngevis af søde ord og gaver. Og til alle mine kære. Fordi I er her endnu.

Kys til de familier, der stadig kæmper; hold ud! Kys til de små engle, der ikke klarede det så langt; I vil altid være i mit hjerte ..

Farvel Kemoland, farvel.

17 kommentarer
 1. ANJA H. says: 17. december 201519:11

  Æv men tak fordi vi fik lov at følge med . Held og lykke til jer alle sammen fremover

 2. Maria says: 17. december 201517:57

  Jeg har fulgt med… Fulgt med fordi, jeg selv blev en cancermom, og ganske ufrivillig måtte træde ind i jeres verden også… Det har været en stor støtte og trøst for mig, at måtte være i “dit univers”… Tak❤️…
  Tro, håb og kærlighed er 3 smukke ord, som betyder alt i denne situation… Pas på hinanden og held og lykke til Ella og hele familien. Kærigste hilsner Maria

 3. Agnethe says: 17. december 201511:59

  Kære Dorte.
  Jeg ønsker dig og dine al mulig held og lykke! Jeg håber af hele mit hjerte, at i får lov til at nyde livet og al det der fremover byder sig af dejlige oplevelser med jeres piger.
  Knus, kram og mange varme tanker til jer alle 4..
  ❤️

 4. Stine says: 16. december 201521:29

  Har fulgt med siden før Ellas transplantation da jeg tilfældigt så dig i GoMorgen Danmark. Dengang vidste jeg ikke at jeg et år senere skulle sidde på gangen på 5054 og vente på at lægerne var færdige med at gøre min 4-årige nevø klar til cvk-anlæggelse mm. efter han samme dag var kommet ind med akut agressivt lymfom. Da jeg vendte mig om og studerede vægdekorationen, som bestod af en fotokollage af aktiviteter på afd. fik jeg midt i mylderet af fotos øje på dig og Ella. Og lige der fik I to 5054 til at virke velkendt og, ja trygt. Jeg kendte nogen! Nevøen er idag rask men angsten lever vi med. Tak for at du delte og tillykke med livet til jer alle!

 5. Julie says: 16. december 201521:27

  Jeg har læst med i et par år og vil savne dine ord, men ønsker dig og dine nærmeste den allerbedste rejse derud i verden. Tak for at du så tit har mindet mig om, hvor skrøbeligt livet er, hvor stærk kærligheden er, og hvor godt vi skal passe på begge dele.

 6. Lisbeth Jess says: 16. december 201500:22

  Kæreste Dorthe ! Jeg siger også talk og farvel med tårer.tak for du har delt din kamp gennem mange år. Deter en fryd at læse du nu tager hul på det nye liv med nye gode følgesvende.Kærlige hilsner til dig og dine og glædelig jul og ønsket om et nyt herligt år.

 7. Louise says: 15. december 201522:09

  Kære dig
  Tusind tak for at du delte… du har åbnet en verden jeg ikke kender og det har sat mange tanker igang.
  Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste i fremtiden

 8. Jette Backmann Grubert says: 15. december 201521:52

  Kære Dorte, tak fordi du har delt din rejse med os. Jeg kommer til at savne dine indlæg. Mange knus og tanker herfra.

 9. Mathilde says: 15. december 201520:01

  Tak fordi I har ladet os følge med. Jeres historie har styrket mig i hvem jeg gerne vil være som person, mor og sygeplejerske.
  Nyd det nye liv, som venter på jer

 10. Anne says: 15. december 201519:04

  Selv tak! Farvel og forhåbentlig aldrig på gensyn (her)! Med ønske om alt det bedste for dig og Jeres familie. Tak for at du har delt, berettet, råbt røv og grædt! Det har givet et indblik og en indgangsvinkel intet andet kan stå mål med.

 11. Lone says: 15. december 201517:49

  Som andre har jeg læst med længe uden at give mig til kende. Jeg har fået indsigt i en side af livet, som ikke er min egen, og det har været givende. Held og lykke med livet derude.

 12. Anne says: 15. december 201513:39

  Sikke en milepæl! Det er med både vemod og tårer og en kæmpe glæde på din og jeres vegne at jeg siger tusind tak fordi du delte. Og så en kæmpe opfordring til at skrive om livet på godt og ondt❤️

 13. Søs Hussmann says: 15. december 201511:44

  Gid du får en god rejse ud i livet

 14. Sofie says: 15. december 201509:13

  Jeg har læst med længe, men vist aldrig skrevet før. Jeg vil bare sige tusind, tusind tak for at lade os læsere følge med. Det har været bevægende og betydningsfuld læsning og jeg ønsker jer al det bedste! Tak.

 15. Anne S. says: 15. december 201509:00

  Med tårer i øjnene ønsker jeg jer alle alt godt i jeres fremtidige helt almindelige, men forhåbentlig fantastiske, familieliv. Tak fordi du delte.

 16. Hanne says: 15. december 201508:35

  Tak.
  Læsning af dine skriverier har været en del af min sorgproces. Tak ❤️

 17. Anne says: 15. december 201508:24

  TAK for dig og dine ord.
  Gud velsigne dig og dine.

Kommenter indlægget